Afskaf dødsskatten

Når din familie skal arve, så skal staten holde sig ude af regnskabet. For det er urimeligt, at der er en afgift på de penge, som du allerede har betalt skat af én gang. Det skal være muligt at give sin arv videre til næste generation uden, at bekymre sig om en skat på dødsfald.

Når man oplever et dødsfald i familien, er det sidste, som man har lyst til, at diskutere arven. Det er i forvejen en svær situation at opgøre et bo efter et dødsfald. Det gør ikke situationen bedre, at skatteopkræveren også kigger forbi og beder om 15%. Det er urimeligt og amoralsk. Selvfølgelig skal vi ikke beskatte penge, som der allerede er betalt skat af. Og selvfølgelig skal statskassen ikke tjene penge på, at nogen går bort.

Det er ikke kun den personlige arveafgift, som er et problem. Familieejede virksomheder bliver også beskattet, når der sker generationsskifte i virksomheden. Mange virksomheder er tvunget til at udskyde generationsskiftet eller ændre ejerform, fordi det simpelthen er for dyrt i skat at lade virksomheden gå videre til næste generation.

Procentsatsen for arveafgiften varierer alt efter om, det er din søn, din bror eller din nære ven, der skal arve. Det skal staten ikke blande sig i. I Norge og Sverige har man allerede afskaffet arveafgiften. Det er på tide, at Danmark følger trop.

Konservative visioner

• Ingen arveafgift
• Ingen skat på at give en virksomhed videre til næste generation
• Respekt for familielivet

Konservative resultater

• Vi har lettet afgiften på at lade virksomheder gå i arv fra 15 til 5 procent