Mere tryghed i eget hjem

Det er en grænseoverskridende oplevelse, når en fremmed bryder ind i hjemmet og gennemroder ens ejendele. For det vigtigste sted at være tryg er i hjemmet. Vi skal bekæmpe indbrud med alle midler, så vi bringer antallet af indbrud ned.

Alt for mange danskere udsættes for indbrud. I Danmark står det værre til end i næsten alle andre lande i Europa. Tyveknægte og organiserede bander plyndrer ikke kun vores hjem, de frarøver også helt almindelige danskere den tryghed og sikkerhed, som er forbundet med hjemmet.

Det vil vi sætte en stopper for. Det Konservative Folkeparti har altid arbejdet for et samfund med et stærkt politi, hårde straffe og et minimum af kriminalitet.

Indbrud kan være en forfærdelig oplevelse og sætte dybe spor. Når indbrudstyve bryder ind i et hjem, ødelægger de ikke bare et vindue eller en dør. De ødelægger også den grundlæggende tryghed, man har i sit hjem. Indbrud skal straffes hårdt og bekæmpes med alle midler.

Gemene kriminelle giver naturligvis ikke meget for Grundlovens paragraf om boligens ukrænkelighed. Men det gør vi.

Vi har indført en ny indbrudsparagraf i straffeloven og samtidig øget straffen med en tredjedel for indbrud begået, mens der er nogen hjemme. Indbrud i folks hjem er en særlig grov forbrydelse, og det skal straffes hårdt og konsekvent.

Konservative visioner

• Antallet af indbrud skal længere ned, og flere sager skal opklares.
• Man skal kunne føle sig tryg i sit eget hjem.
• Danmark må ikke være magnet for kriminelle udlændinge.

Konservative resultater

• Vores ønske om en selvstændig indbrudsparagraf i straffeloven er blevet opfyldt. Det betyder, at alle former for indbrudstyveri, der tidligere skulle straffes efter samme bestemmelse som eksempelvis et cykel- eller butikstyveri, får en ny og selvstændig indbrudsparagraf i straffeloven.
• Skærpet straf for indbrud, mens der er nogen hjemme. Med lovforslaget vil der fremover blive lagt en tredjedel oven i den udmålte straf i disse sager.
• Særligt fokus på indbrud og omrejsende kriminelle.
• Vi vil have politistyrken øget med 600 flere betjente. Det vil bringe antallet op på i alt 1200 flere betjente siden 2015.