Mere tryghed i eget hjem

Det er en grænseoverskridende oplevelse, når en fremmed bryder ind i ens hjem og gennemroder ens ejendele. For det vigtigste sted at være tryg er i hjemmet. Vi skal bekæmpe indbrud med alle midler, så vi bringer antallet af indbrud ned.

Alt for mange danskere udsættes for indbrud. I Danmark står det værre til end i næsten alle andre europæiske lande. Tyveknægte og organiserede bander plyndrer ikke kun vores hjem. De frarøver også helt almindelige danskere den tryghed og sikkerhed, som er forbundet med at være hjemme.

Det vil vi sætte en stopper for. Det Konservative Folkeparti har altid arbejdet for et trygt samfund. Mere nærpoliti, så alle danskere kan føle sig trygge, ligegyldigt hvor i landet de bor, og hårde straffe, så de skruppelløse kriminelle får konsekvensen at føle. Gemene kriminelle giver ikke meget for grundlovens paragraf om boligens ukrænkelighed. Men det gør vi.

Da vi sad i regering, indførte vi en ny indbrudsparagraf i straffeloven og øgede samtidig straffen for at begå indbrud, mens der er nogen hjemme, med en tredjedel. Men vi er ikke i mål endnu. Vi kæmper fortsat for, at kommunerne kan få lov til at etablere korps af tryghedsvagter, som kan patruljere i villakvarterer og i områder, der plages af indbrud. Det kan have en præventiv effekt. Indbrudstyve skal aldrig kunne vide sig sikre.

Indbrud i folks hjem er en særlig grov forbrydelse, og det skal straffes hårdt og konsekvent.