Tid til omsorg i ældreplejen

I sin alderdom skal man behandles med værdighed og respekt. Når man går ind i sit livs efterår, skal man ikke mødes af besværlige regler og forhindringer. Som ældre skal man i stedet mødes af et dygtigt og venligt plejepersonale, der giver den nærhed og omsorg, som man har brug for.

De mennesker, der har været med til at bygge vores samfund op, fortjener respekt og en værdig behandling. Det skal være muligt at vælge mellem fleksible kvalitetstilbud, som passer til den enkelte.

Vi ved, hvor vigtigt det er at få ordentlig mad hver dag. Derfor skal man selv kunne bestemme, hvilken madordning man foretrækker. Det ved man nemlig bedst selv. Velduftende og nærende mad giver appetit – også på livet.

Danmark skal være et demensvenligt land. Vi skal give demente og deres pårørende et bedre liv. Demente skal udredes så tidligt som muligt, så de kan få den rette pleje og omsorg, og de pårørende kan blive aflastet i det daglige.

Vi skal også sikre beredskab og akuthelikoptere til hele landet – også de små samfund. Alle danskere skal føle sig trygge, hvor end de bor i landet. Ingen skal lades i stikken – uanset alder.

Konservative visioner

• Mere frihed til selv at vælge.
• Tryghed for alle ældre, uanset hvor i landet man bor.

Konservative resultater

• Flere midler til frit valg i forhold til genoptræning og valg af madordning.
• En ekstra akutlægehelikopter til udkantsområderne.