Et sundhedsvæsen med overskud

Når vi bliver syge, skal vi kunne få behandling og omsorg. Det giver tryghed. Derfor er det danske sundhedsvæsen et af de absolut vigtigste velfærdsområder, hvor der altid bør være overskud til omsorg for den enkelte, en hurtig behandling og en faglighed i top.

Vores hospitaler, praktiserende læger, specialklinikker med mere er afgørende for et velfungerende Danmark. Sundhedsvæsenet er i kontakt med over 100.000 danskere hver dag.

Det siger alt om, hvor vigtig en rolle sundhedsvæsenet spiller i vores hverdag. Derfor er netop sundhedsområdet et sted, hvor vi ikke må gå på kompromis med hverken kvaliteten af behandlingen eller tiden til patienten.

Da Det Konservative Folkeparti sidst sad i regering, sikrede vi mange store, centrale investeringer i vores sundhedsvæsen og i vores tryghed. Mange af de centrale investeringer har regeringen til stor skuffelse tilbagerullet.

Regeringen har f.eks. negligeret flere ambulancer og akutberedskaber, så der stadigvæk er steder i Danmark, hvor det tager alt for lang tid for ambulancen at nå frem, når det virkelig gælder.
Regeringen har også fravalgt, at investere i flere nære familielæger, så der stadigvæk er alt for mange familier, der står uden en familielæge, de kan være trygge og sikre hos.

Det er på tide, at vi igen investerer mere i vores nære sundhedsvæsen. Så borgerne bliver mødt med omsorg, overskud og topfaglighed. Lige meget om det gælder en brækket arm, en kræftdiagnose eller noget tredje.

Derfor vil vi:

  • Investere i 244 ekstra jordemødre.
  • Uddanne 1.500 flere praktiserende læger.
  • Fjerne unødvendigt bureaukrati for sundhedspersonalet.