Hårdkogte bandemedlemmer skal bag lås og slå

De ansatte i fængslerne står i dag over for en ny virkelighed. Bandemedlemmer fylder mere og mere, og trusler og vold mod personalet er et stigende problem. Det er uacceptabelt. Vi skal ikke spilde kræfter på at forsøge at resocialisere forhærdede bandemedlemmer.

Desværre er det naivt at tro, at hårdkogte, inkarnerede vaneforbrydere efter afsonet straf kommer ud i den anden ende af systemet som lovlydige og rare samfundsborgere. Det er spild af ressourcer at resocialisere de mest brutale typer, der bare ikke vil opføre sig ordentligt. Vi skal hjælpe dem, der kan og vil reddes.

Når man sidder i fængsel, så sidder man i fængsel. Og det gør man, fordi man har begået noget ulovligt. Og fordi man er til fare for andre mennesker, når man går frit omkring. Derfor skal det ikke være et hotelophold at sidde i fængsel.

Det skal ikke være de indsatte, der styrer fængslerne. Vi skal styrke sikkerheden og trygheden for de ansatte i fængslerne, der hver dag løfter en svær opgave. Vi skal sanktionere de indsatte, som ikke respekterer spillereglerne. Derfor har vi fordoblet straffen for vold mod fængselsansatte, og vi skal vi sikre, at de ansatte har de midler, de skal bruge – både disciplinærmidler og mandskabsmæssigt – til at styre fængslerne.

Derfor har vi:

  • Været med til at sikre flere fængselspladser til de allermest brutale indsatte. Det har vi blandt andet gjort for at beskytte vores fængselsbetjente
  • Fordoblet straffen for vold mod ansatte i fængslerne, og vi indfører samtidig nye disciplinærstraffe, så fængselsbetjentene får bedre redskaber til at skabe ro og orden i fængslerne