Pension skal kunne betale sig

Det skal være så nemt som muligt at tage ansvar for sin egen alderdom. Det kræver, at det kan betale sig at spare op til pension. Derfor ønsker vi gode pensionsvilkår, så du trygt kan spare op til din alderdom.

Økonomisk ansvarlighed skal belønnes. Når du vælger at lægge penge til side hver måned for at kunne forsørge dig selv og din familie senere i livet, skal det selvfølgelig kunne betale sig.

Dog har alt for mange borgere været omfattet af det såkaldte samspilsproblem. Det betyder, at det for nogen ikke kan betale sig at spare op til pension grundet de gældende regler.

Derfor har vi i vores regeringstid sænket skatten på arbejde og pension med 5 milliarder kroner. Med den nye skatteaftale giver vi blandt andet et nyt pensionsfradrag for pensionsindbetalinger, så du nu kan få et fradrag på op til 70.000 kroner.

Samtidig har vi afskaffet udligningsskatten for pensionsudbetalinger. Det giver dig bedre mulighed for at forsørge dig selv og din familie, når du forlader arbejdsmarkedet – og det er præcis sådan, det bør være.

Sikkerhed om en tryg og god alderdom.

Konservative visioner

• Alle skal have gode muligheder for at spare op til pension.

Konservative resultater

• Vi har afskaffet udligningsskatten på pensionsudbetalinger.

• Vi har sænket skatten på arbejde og pension med 5 milliarder kroner. Eksempelvis kan du nu få et fradrag på pensionsindbetalinger på op til 70.000 kroner.