Udenlandske kriminelle skal afsone i hjemlandet

Den stramme indsats virker. Næsten dobbelt så mange kriminelle bliver udvist som i 2011. Det skal vi holde fast i. Er man dømt til udvisning, skal man afsone i hjemlandet!

Mange kriminelle udlændinge ser ikke danske fængsler som en afstraffelse. For her kan de arbejde og sende penge hjem til deres familie. Men vores fængsler skal ikke fungere som varmestue for kriminelle udlændinge.

Vi skal ikke bruge tid og penge på at huse kriminelle, der aldrig bliver en del af det danske samfund. Det er spild af danske skattekroner. Derfor skal udlændinge, der begår kriminalitet, udvises af Danmark.

Vi arbejder for flere individuelle aftaler om hjemsendelse, hvor landene forpligter sig på at modtage egne kriminelle.

Som justitsminister arbejder Søren Pape Poulsen for, at flere dømte skal afsone i hjemlandet. For i det Konservative Folkeparti mener vi ikke, at kriminelle udlændinge hører til i Danmark. Kan man ikke overholde landets love, så skal man sendes ud.

Diagram: Kriminelle udlændinge udvises på stribe

Konservative visioner

• Vi vil forbedre mulighederne for at leje celleplads i udlandet, så vi kan sende flere kriminelle ud.

Konservative resultater

• Søren Pape og Justitsministeriet arbejder med de rumænske myndigheder for et samarbejde om udlevering og overførsel af kriminelle til Rumænien.

• Rumænien har i to udleveringssager givet garantier for tilstrækkelige afsoningsforhold. Det er en positiv udvikling, som fortsat følges tæt.