Vi må ikke glemme Produktionsdanmark

Den danske industri leverer hver dag en stor indsats for vores samfund – og konkurrerer samtidig med de bedste i verden inden for deres eget erhverv. Derfor vil vi gøre det nemmere for virksomhederne at tiltrække den rette arbejdskraft.

Produktionsvirksomheder gør en kæmpe indsats for Danmark. Desværre ser vi i dag mange virksomheder kæmpe med at tiltrække arbejdskraft. Fire ud af ti virksomheder kan ikke finde de medarbejdere, de søger, ifølge Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse fra 2017.

Det går både ud over produktiviteten og virksomhedernes udviklingsmuligheder.

Vi ønsker derfor at gøre det markant nemmere for virksomhederne at tiltrække den arbejdskraft, de har så hårdt brug for. I sidste ende er det et spørgsmål om at føre økonomisk ansvarlig politik.

For hvis virksomhederne mangler arbejdskraft, smider vi det økonomiske opsving, som Danmark i disse tider oplever, væk – det må ikke ske. Vores løsning er at gøre det nemmere for virksomheder at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Eksempelvis ønsker vi at sænke beløbsordningen fra 420.000 til 325.000 kroner, så dygtige medarbejdere, som er i arbejde og tjener mindst 325.000 kroner, kan skabe mere vækst og velstand i hele Danmark. Det vil øge arbejdsudbuddet med cirka 10.000 og samtidig øge vores BNP med 2 milliarder kroner.

Virksomheder i vækst er til gavn for den enkelte og hele Danmark.

Konservative visioner

• Danmark skal kunne tiltrække eliten af den udenlandske arbejdskraft.

• Konkurrencedygtige virksomheder.

Konservative resultater

• Vi har udvidet forskerskatteordningen fra fem til syv år, så det bliver mere attraktivt for højtuddannede eller forskere at komme til Danmark.

• En trepartsaftale, der styrker den tilgængelig arbejdskraft i hele Danmark