Dit barn skal rustes til fremtiden

De næste tyve års teknologiske udvikling kommer til at revolutionere vores hverdag lige så meget, som de sidste tyve år har gjort. Danmark skal med på bølgen, og det kræver, at vores børn får mulighed for at lære, forstå og interessere sig for teknologi allerede i skolen.

Hvis vi fremover skal være blandt verdens bedste, skal vores børn have mulighed for at blive så dygtige som muligt. De skal lære noget andet, end da vi var børn.

Kan du huske hulkortet eller undervisningen i skolens EDB-lokale, om hvordan man søger på Google? I dag skal børn have mulighed for at komme med bag teknologien og lære at kode programmer og apps. En ny tid kræver en ny teknologiforståelse.

Vi uddanner for få ingeniører til at designe produkter og sender for få elever på en erhvervsuddannelse, hvor de lærer at producere dem. Folkeskolen skal gøre børn glade for, at de kan bruge deres hænder.

Allerede i folkeskolen skal man opleve, at matematik og naturvidenskabelige fag er spændende, så flere får mod på at vælge en uddannelse inden for naturvidenskab, teknologi og matematik. Skolen skal lede de unge ind i fremtiden. Det gavner både det enkelte barn og hele Danmark.

Konservative visioner

• Skolen skal give børn og unge muligheder for at udnytte og udvikle deres evner bedst muligt

• Skolen skal styrke børnenes praktiske færdigheder mere

• Flere skal tage en erhvervsuddannelse, og flere skal tage en uddannelse inden for naturvidenskab, teknologi og matematik

Konservative resultater

• Vi har igangsat forsøg med valgfag i teknologiforståelse

• Regeringen har afsat en skolepulje på 500 millioner kr. til de fagligt svageste elever

• Regeringen har indført et nyt bevillingssystem med fokus på kvalitet og overgang til arbejde for de videregående uddannelser