Nej til skattesnyd

Skattesnyd påvirker dig og din familie negativt. Når store virksomheder snyder i skat, betyder det færre penge til velfærd og skattelettelser. Derfor vil vi ikke acceptere skattesnyd.

Når man tjener sine egne penge og betaler en høj skat, er det uretfærdigt, at andre snyder i skat. Færre penge i fælleskassen handler også om moral.

Eksempelvis blev der i sagen om udbyttesvindel fra 2015 snydt for over 12 milliarder kroner. Det er på ingen måder acceptabelt. For når der bliver snydt i skat, undergraver det den tillid, som vi har bygget vores samfund på: Lov og orden.

Derfor skal vi slå hårdt ned på skattesvindel.

Vi har i vores regeringstid skærpet indsatsen mod skattesvindel. Eksempelvis investerer vi i 135 årsværk, så vi kan styrke skattekontrollen. Det betyder, at vi nu nemmere kan fange svindlerne i tide.

Vi har også indgået en aftale om en ny hvidvasklov, der hæver strafferammen markant for hvidvaskkriminalitet. Samtidig vil en nye hvidvaskstrategi styrke samarbejdet mellem myndighederne på hvidvaskområdet. Det giver mere retfærdig, og ikke mindst større tillid til skattesystemet.

For i Danmark skal vi alle bidrage.

Konservative visioner

• Målrettet indsats mod skattesnyd.

• Hårde straffe for skattekriminalitet.

• Forenkling af skattesystemet. For alle skal nemt kunne betale den skat, som de skal.

Konservative resultater

• 480 millioner kroner til bedre skattekontrol.

• Ny aftale om hvidvasklov. Eksempelvis hårdere straffe for hvidvaskskriminalitet.