23. årgang | nr. 4 | dec 2018

Et forrygende Landsråd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endnu et landsråd er afholdt i Det Konservative Folkeparti. 1000 veloplagte gæster mødtes i København og Tivoli Hotel & Congress Center. 160 af dem var med for første gang.

Det var en weekend fyldt op med politik. Lørdag kunne formand Søren Pape indtage scenen og levere årets hovedtale – ikke kun for gæsterne i salen, men også for de tv-seere, der fulgte live-transmissionen hjemme i stuerne, og alle de der fulgte talen via partiets facebookside.

En tale med flere budskaber
Pape fortalte om, hvordan borgerlige reformer har været med til at sikre 55 milliarder til velfærd, og hvordan Det Konservative Folkeparti har været med til at løfte det ansvar – selvom det ikke altid har været populært. Formanden kunne også forsikre, at man vil fortsætte den stramme og fornuftige udlændingepolitik og opgøret med parallelsamfundene. Men han påpegede også, at udlændingedebatten trænger til nuancer, så vi ikke forhindrer danske virksomheder i at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Både respekten for loven og vores fælles værdier men også kampen for lavere skat og virksomheder i vækst var nogle af talens hovedpointer.

I et mere personligt øjeblik fortalte Pape om sin egen opvækst som adoptivbarn og om vigtigheden af at få en god start på livet. Og så fik han også slået fast, at sundhedspolitikken er et stort fokusområde frem mod det kommende folketingsvalg. Folk skal have hjælp og omsorg, når der er brug for det.

Hele landsrådstalen kan ses i sin fulde længde på Søren Pape Poulsens facebookside.

En overraskelse
Herefter gik Lars Løkke Rasmussen på talerstolen til salens store overraskelse. Den veloplagte statsminister leverede en humørfyldt tale, hvor han roste samarbejdet i regeringen og de resultater, der sammen er opnået.

Herefter kunne partiets andre politiske profiler indtage scenen en efter en og hver især sætte fokus på partiets fire valgtemaer: Respekt for loven og vores fælles værdier, lavere skat og virksomheder i vækst, hjælp og omsorg, når du har brug for det og en god start på livet. 
Det var også i år, at Det Konservative Folkeparti blev demensven. Direktør for Alzheimersforeningen, Nis Peter Nissen, var på scenen for at fortælle om sygdommen, og der blev samlet et bidrag på 16.921 kroner ind til foreningen. 

Ny spidskandidat til EP
Søndag skulle Bendt Bendtsens afløser som partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet findes. Valget faldt på Pernille Weiss, der har sin politiske erfaring fra sin tid som amtsrådspolitiker. Herefter kunne den nye spidskandidat præsentere sit stærke hold af medkandidater til EP-valget næste år.

Søndagen gik også med drøftelser af indstillingerne til partiets politiske program. Mange greb muligheden for at få ordet, og vanen tro blev der debatteret på livet løs, inden Søren Pape rundede dette års konservative landsråd af.