Regeringen har med erhvervsminister Brian Mikkelsen i spidsen landet en aftale om en ny erhvervs- og iværksætterpakke, der skal styrke virksomhedernes vilkår og bane vejen for fremtidens iværksættere. Erhvervslivet har allerede taget godt imod aftalen, og ifølge erhvervsministeren er der god grund til optimisme blandt alle danskere:
Det her er ikke bare en sejr til erhvervslivet – det er en sejr for hele Danmark. For når vores virksomheder klarer sig godt, og flere vælger at tage det selvstændige initiativ, så betyder det mere vækst og velstand, som vi kan fordele til landets borgere. Kort sagt: En aftale, der gavner alle herhjemme.
De konservative aftryk i erhvervs- og iværksætterpakken er ikke til at tage fejl af. I alt investeres 14,7 milliarder kroner frem mod 2025 i mere end 35 initiativer, der spænder lige fra afskaffelsen af nøddeafgiften til investorfradrag i små og mellemstore virksomheder. Det er gode konservative mærkesager, der nu bliver til virkelighed. Men særligt ét initiativ ligger hjertet nær hos ministeren:
Vi indfører en aktiesparekonto, der gør det nemmere og mere attraktivt at investere i danske virksomheder. Det er nødvendigt, hvis vi skal gå fra at være et lønmodtagersamfund til et iværksættersamfund. For selvom vi har gode og stærke virksomheder i Danmark, så er vi desværre kåret som det land i EU, hvor det er mindst attraktivt at eje aktier og stille kapital til rådighed. Det er dårligt for idéskabelsen og vores iværksætterkultur – det tager regeringen nu hånd om.
Aktiesparekontoen kan for alle borgere oprettes i banken – ligesom en almindelig bankkonto. Herefter kan man købe eller sælge aktier, men i modsætning til aktieinvesteringer før i tiden, så er det skattefrit at hæve sine investeringer, hvilket betyder, at man eksempelvis ikke skal betale skat, hvis man vil hæve penge til en ny seng eller lignede. Samtidig er den årlige beskatning på værdistigninger en lavere skat på 17 procent.
Se billederne fra det årlige julearrangement på Christiansborg, hvor julemanden i år var ingen ringere end Søren Pape. Han er næsten ikke til at genkende…
Mød Christoffer Buster Reinhardt – en af de 15 konservative profiler, der skal knokle for konservative aftryk i regionerne de næste fire år.