Forside|Klimaudspil

Nyt Klimaudspil:
Ny energi i den grønne omstilling

Danmark kan så meget.

Vi producerer vindmøller, vi producerer energieffektive løsninger, og vi kan udvikle nye grønne teknologier, der bidrager til at reducere udledninger over hele verden.

Over de seneste valgperiode er vi på tværs af Folketinget blevet enige om aftaler, der i dag betyder, at vi kun mangler fem millioner tons CO2 i 2030. Hvis vi når ambitionerne i landbrugsaftalen, når vi også i mål med 2030-målsætningen. 

Men der er langt fra aftaler til reduktioner. Selvom vi er enige om at firedoble produktionen af sol- og vindenergi, er der kun opstillet fem landvindmøller i 2022. Produktionen af grøn strøm fra vindkraft er faktisk slet ikke steget sidste tre år, og CO2-udledningen fra elproduktion er steget.

Nøglen til klimahandling er, at mange af løsningerne kommer fra et evigt innovativt dansk erhvervsliv. Derfor skal vi give private virksomheder bedre vilkår, mindre bureaukrati og kortere sagsbehandlingstider.

Med dette udspil giver vi ny energi til den grønne omstilling, foreslår bindende naturmål for at vende nedgangen i biodiversiteten og sætter penge af til, at landbruget når et skridt længere mod 2030-målsætningen.

Læs hele klimaudspillet her