24. årgang | nr. 3 | sep 2018

Pernille Weiss om EP-valget: Det har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert

En tro på sig selv
Københavns Havn var baggrundstæppet, da partiformand Søren Pape Poulsen kunne præsentere Pernille Weiss som indstillet til spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til det kommende EP-valg. Da Bendt Bendtsen stopper efter denne valgperiode, har man skulle finde en ny spidskandidat, der kan føre konservativt EU-politik. Nu har man valgt at indstille Pernille Weiss.

Og Pernille Weiss tror på sig selv. Derfor turde hun også indlede sit første møde med pressen i sin nye rolle med at citere verdens stærkeste pige, Pippi Langstrømpe; ”Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sagtens”. Og den 50-årige fynbo har noget at have selvtilliden i. Som ung sad hun otte år i det daværende Fyns Amtsråd, imens hun arbejde som områdevejleder og sygeplejerske på i Ejby kommune. Siden perioden som amtspolitiker har karrieren budt på lidt af hvert, hvor hun blandt andet har arbejdet med sundhedsarkitektur i COWI og startet sin egen virksomhed, ArchiMed.

I Bendt Bendtsens fodspor
Og den brede erfaring, både som politiker og erhvervsdrivende, var også noget nuværende medlem af europaparlamentet for Det Konservative Folkeparti, Bendt Bendtsen, fremhævede på pressemødet: ”Pernille er en politiker, der er rundet af det samfund, vi lever i. Jeg kan helt bakke op om forretningsudvalgets indstilling, og jeg er glad for at kunne hjælpe Pernille det, jeg kan”.

Som Bendt Bendtsens efterfølger er det et par store sko, hun kommer til at udfylde. For Bendts indsats i Bruxelles er ikke til at overse.

Vi har jo været det parti i Danmark, der har sørget for, at dansk erhvervsliv er blevet hørt. Det Konservative Folkeparti sidder i den største og stærkeste gruppe med over 200 medlemmer. Praktisk talt kan der ikke laves politik uden Det Konservative Folkeparti. Og tror man ikke på det jeg står og siger, så gå lige ud og spørg dansk erhvervsliv. Så finder man ud af, hvor meget det betyder, at Danmark er repræsenteret i den største borgerlige gruppe dernede

For Pernille er det stort, at kunne efterfølge Bendt, og hans opbakning har en stor betydning:

Jeg har en umådelig stor respekt for hans næse for, hvordan man kommunikere, så folk kan forstå det. Jeg støtter mig til, at hvis Bendt tror på det – så lykkes det

Bekymringer for fremtiden skal løses
Pressemødet løb af stablen lige ved den gamle toldbod på havnen. En oplagt scene at sætte fokus på konservativ EU-politik på. For her holdte det gamle toldvæsen til i København. Men det hører fortiden til.

Vindmøllerne roterer i baggrunden, turistbådene sejler i havnen. Det er et godt sted at tale EU. For heldigvis hører told fortiden til. Heldigvis arbejder vi på fælles klima- og miljømål i EU, og så kan vi rejse trygt rundt i Europa og besøge hinandens lande og gøre hinanden rigere” indledte Søren Pape, da han bød velkommen til pressemødet.

De samme temaer tog dagens hovedperson op, da hun kort efter fik ordet.

Der er en stor opgave i at arbejde med den bekymring mennesker har til migrationen og til det ydre grænseområde, som ikke fungerer. Den bekymring skal vi have gjort noget ved

Men det er ikke kun bekymringen for migrationen og de ydre grænser, der optager Pernille. Danmark og EU skal turde styrke frihandlen – både EU-landende internt men også på det stor globale marked. Her skal EU være en meget stærkere spiller, hvis det stod til Pernille.

Når det kommer til vores klima, møder fynboen også bekymring. ”Det er både det, de unge mennesker og mine gamle veninder på plejehjemmet bekymrer sig om. Klodens klima og det energispild, der er. Og her passer EU-systemet super godt sammen. For klimapolitik er både fredspolitik og erhvervspolitik

Pernille Weiss og resten af det Konservative Folkeparti ser frem til at komme ud og tale konservativ EU-politik med befolkningen, inden vi alle skal til stemmeurnerne i maj, 2019.