Flere danskere skal slippe for topskat

Danskerne skal have mere ud af at gå på arbejde. For det skal kunne betale sig at være dygtig og flittig. Man skal ikke straffes for at yde en ekstra indsats. Derfor arbejder vi for at afskaffe topskatten, og vi har allerede fjernet topskatten for 500.000 danskere. Næste skridt er at lade yderligere 300.000 danskere slippe.

Topskatten er skabt af misundelse og marineret i jalousi. Det er en skat på kompetencer, og den dræber vækst.

Søren Pape, Partiformand

Vi har siden 2009 fjernet topskatten for mere end 500.000 danskere. Nu ønsker vi igen at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat. I første omgang vil vi hæve grænsen, så man først skal betale topskat, når man tjener mere end 800.000 kroner om året. Med den nye topskattegrænse forventer vi at lade op imod 300.000 flere mennesker slippe for at skulle betale topskat. Det gør vi af to årsager: 

  1. Den første årsag er principiel. Det er forkert at beskatte folk hårdere, jo mere de er værd i løn for deres arbejdsgiver. Vi skal ikke straffe folk for at dygtiggøre sig og stræbe efter at kunne tjene lidt mere. Det er derfor vi ideelt set ønsker topskatten helt fjernet.
  2. Den anden årsag er økonomisk. Når vi gør det mere attraktivt at yde en ekstra indsats, øger vi arbejdsudbuddet, væksten og velstanden i Danmark. Det betyder, at flere danskere yder mere til statskassen, selvom de betaler mindre i skat – fordi de arbejder mere.

Ændringen vil koste 4,7 milliarder kroner, men vil øge arbejdsudbuddet med 6.100 personer og BNP med 7 milliarder kroner i 2027.

Vores forslag om at hæve topskattegrænsen er en del af vores skatteplan. Den er et bud på, hvordan vi gør det billigere at være familie i de næste to valgperioder. Planen er selvfølgelig fuldt finansieret og kan læses her.