22. årgang | nr. 1 | marts 2017

12 råd til valgkamp

Her er Michael Zieglers 12 bedste råd til kommunal og regional valgkamp
 1. Kom hurtigt i gang med den politiske udvikling: Hvad er jeres mærkesager, og hvilke kandidater skal ud med de forskellige sager?

 2. Gør jer det klart, hvorfor I skal have mere indflydelse. Hvorfor skal kommunen eller regionen være kon- servativ, og hvordan vil I gøre en afgørende forskel for indbyggerne?

 3. Nedsæt et presseudvalg eller i hvert fald en presseansvarlig og hav f.eks. en målsætning om, at der skal sendes ét læserbrev af sted til lokalpressen fra en af kandidaterne hver uge. Der er altid noget at reagere på og husk, at alle jeres aktiviteter skal meldes ud til pres- sen både før og efter.

 4. Husk de sociale medier! Vælgerforeningerne skal være aktive på Facebook med opslag, og I kan linke til jeres læserbreve og til relevante historier fra jeres område.

 5. Lav en hjemmeside. I kan få hjælp til en ny og professionel hjemmeside, som er let at føre ajour til valget. Kontakt partiets hovedkontor for nærmere info, hvis I ikke allerede er i gang.

 6. Find ud af, hvem der skal stemme på jer. Hvor bor de, hvad går de op i, og hvad får de ud af at stemme på jer?

 7. Tænk over jeres image. Sæt jer få og enkle mål for, hvad I vil være kendt for. Dem, der vil sænke grundskylden. Dem, der vil styrke folkeskolen. Dem, der vil udvikle kommunens natur. Dem, der vil forbedre kræftbehandlingen på sygehuset. Eller noget andet?

 8. Nedsæt hurtigst muligt et fundraisingudvalg eller i hvert fald en ansvarlig, der kan gå i gang med at kontakte borgere og virksomheder, der støtter vores sag.

 9. Få styr på plakater og tryksager i god tid inden valgkampen. Få taget valgbilleder og send gerne de første pjecer i trykken allerede nu.

 10. Lær af succeser og fejltagelser fra sidste valg og udvikle nye strategier i fællesskab med andre vælgerforeninger. Vi behøver ikke alle sammen at op nde den dybe tallerken.

 11. Sæt månedlige valgkampsmøder i kalenderen, så kan- didater og den lokale bestyrelse hele tiden har noget på tegnebrættet at se frem imod og arbejde med.

 12. Hav styr på jeres allierede i god tid. Det rette valgfor- bund kan let betyde et mandat mere til partiet.

Michael Ziegler er borgmester i Høje Taastrup Kommune (siden 2006) og næstformand i Det Konservative Folkeparti.

Din lyn-guide til regeringsgrundlaget

Hvis du gerne vil slippe for at bladre det 88 sider lange regeringsgrundlag igennem, men egentlig gerne vil vide, hvad der står, så er der hjælp at hente. Politisk Horisont Online giver dig her et hurtigt overblik over, hvor VKLA-regeringen vil hen på en række nøgleområder… Læs mere