22. årgang | nr. 1 | marts 2017

VESTJYSK ILDHU FRA DEN VIRKELIGE VERDEN

Portræt af Orla Østerby

Foto: Rasmus Degnbol

Orla Østerby har nu fået sin faste gang på Christiansborg, da partiformand Søren Pape Poulsen har overtaget posten som landets justitsminister. Og med arbejdet som nyt folketingsmedlem har den gæve vestjyde fået nye muligheder for at opfylde sine politiske mål. Og Orla lægger ikke skjul på, at en hans vigtigste mærkesager er kampen for de mest udsatte borgere:

”Som formand for Social- og Sundheds- udvalget og Handicaprådet i Lemvig har kampen for de socialt udsatte altid stået mig nært. Og nu får jeg muligheden for videreføre mit arbejde i Folketinget. Mit mål er, at vi skal have færre hjemløse i hele Danmark – og sikre bedre vilkår for de socialt udsatte. Det vil jeg kæmpe stenhårdt for”, siger Orla Østerby.

Orla kommer med mere end 19 års erfaring i kommunalpolitik og med en baggrund som centerchef for Tangsø Centret, der et aktivitet- og sundhedscenter i Lemvig med alt fra træningsfaciliteter til konferencelokaler. Og særligt erfaringen fra Tangsø Centeret, der ugentligt huser mange sportstalenter, vækker minder for den tidligere elitehåndboldspiller.

”Idræt betyder meget for danskernes hverdag. Jeg har selv beskæftiget mig med idræt hele livet – og ved, hvilken forskel det gør for ens hverdag. For det er afgørende at huske, at idræt ikke kun er vigtig for vores kultur – men også for vores folkesundhed. En god og sund tilgang til sport vil skabe et markant sundere Danmark. Derfor skal vi selvfølgelig kæmpe for at understøtte en stærk idrætskultur blandt ungdommen og alle danskere”, afslutter Orla Østerby.

Følg Orla Østerby på Facebook 

Fakta om Orla Østerby

  • Født i 1952 og bosat i Lemvig Kommune. Gift med sin kone Birthe, som Orla har tre børn og seks børnebørn sammen med.

  • Medlem af Lemvig byråd siden 1997.

  • Tidligere erhverv: Centerchef for Tangsø Centret og direktør i Tangsø Invest.

  • Ordførerskaber: Dyrevelfærd, Energi & Forsyning, Familieordfører, Fiskeri, Handicappolitik, Idræt, Landbrug & Fødevarer og Social & Børn

Din lyn-guide til regeringsgrundlaget

Hvis du gerne vil slippe for at bladre det 88 sider lange regeringsgrundlag igennem, men egentlig gerne vil vide, hvad der står, så er der hjælp at hente. Politisk Horisont Online giver dig her et hurtigt overblik over, hvor VKLA-regeringen vil hen på en række nøgleområder… Læs mere