22. årgang | nr. 1 | marts 2017

Din lyn-guide til regeringsgrundlaget

Foto: Rasmus Degnbol

Hvis du gerne vil slippe for at bladre det 88 sider lange regeringsgrundlag igennem, men egentlig gerne vil vide, hvad der står, så er der hjælp at hente. Politisk Hori- sont giver dig her et hurtigt overblik over, hvor VKLA-regeringen vil hen på en række nøgleområder.

Klare konservative resultater

De fleste læsere af Politisk Horisont er bekendt med, at Det Konservative Folkeparti arbejder hårdt for at sikre boligejerne økonomisk tryghed, et grønnere Danmark, en ny asylpolitik, lavere skat og ikke mindst hårdere straffe for personfarlig kriminalitet. Men vidste du også, at netop dén politik er skrevet ind i det nye regeringsgrundlag, som har fået titlen For et friere, rigere og mere trygt Danmark?

Se alle de konservative aftryk i regeringsgrundlaget her

Partierne giver hånd

De tre partier forhandlede deres fælles politiske projekt på Marienborg, før man blev enige om, at der var grundlag for at danne en ny regering. Efter et intenst forløb, og efter en række armlægninger, kunne den nye trekløver-regering præsentere sit grundlag; den fælles forståelse af, hvilken retning Danmark skal i.

De fleste politiske emner i regerings- grundlaget er delt op i en række mål og forslag. Som eksempelvis på skatteområdet. Der vil de tre partier fremlægge et forslag, som betyder, at færre skal betale topskat. Skatten på lave indkomster skal også lettes, og flere skal flyttes fra passiv forsørgelse til arbejde. Og så skal skatten gøres enklere, punktafgifterne færre og der sættes 6 milliarder kroner af til at lette erhvervslivet for byrder de kommende år. Til det kommer, at der indføres et mål om, at velstanden i Danmark løftes med i alt 80 milliarder kroner.

På den måde har de tre regeringspartier tidligt givet hinanden hånden på, i hvilken retning, man vil arbejde på en lang række områder. Det er til gavn for samarbejdet, og giver samtidig alle borgere mulighed for at få et indblik i, hvad regeringen står for.

Din lyn-guide til regeringsgrundlaget

Hvis du gerne vil slippe for at bladre det 88 sider lange regeringsgrundlag igennem, men egentlig gerne vil vide, hvad der står, så er der hjælp at hente. Politisk Horisont Online giver dig her et hurtigt overblik over, hvor VKLA-regeringen vil hen på en række nøgleområder… Læs mere