Mailjet

Vejledning til udsendelse af e-mail via Mailjet
Senest redigeret: 13. august 2021 kl. 10:45 af Annette Wiibroe

Før start

Før du kan begynde at anvende Mailjet, skal der oprettes en bruger.

For at få en bruger skal du sende en mail til it@konservative.dk. Mailen skal indeholde vælgerforeningsnavn, herefter vil du modtage et login til Mailjet.

Første gang du bruger Mailjet

Mailjet er et  internetbaseret e-mailprogram, som kan bruges med alle moderne browsere. Bemærk, at Internet Explorer ikke kan bruges.

Opret en bruger

Du vil modtage en e-mail fra Mailjet.com med et link. Klik på linket Sign up!, og angiv herefter fornavn, efternavn og adgangskode i den viste dialog. 

Herefter vil du blive sendt til velkomstbilledet.

Klik på knappen Create a campaign i det billede, der vises. Nu er du i gang og kan gå til punktet Oprettelse af e-mail nedenfor.

Daglig brug

Log ind

Du logger ind ved at skrive mailjet.com i en browser og klikke på Login øverst i højre hjørne.  Indtast e-mailadresse og adgangskode. 

Oprettelse af e-mail

Klik på Campaigns og derefter på knappen New campaign.

Skriv navnet på e-mailen i feltet Untitled campaign. Dette felt er til intern brug og er ikke noget, som modtagerne vil se. Tryk på Save.

Udfyld herefter feltet Subject (Emne) ved at klikke på Add Subject og skrive emnet i feltet. Tryk på Save. Det er dette, som modtagerne vil se i deres indbakke. 

Skriv, hvem der er afsender, i feltet From ved at trykke på Add sender. Udfyld navnet på afsenderen,  og vælg afsender email på listen til højre. Vi har foruddefineret jeres afsender-emailadresse. Hvis I ønsker at bruge en anden afsender-emailadresse, skal I selv tilføje en ny i feltet. For at undgå at e-mail ender i modtagerens spamfilter, bør e-mailadressen ende på @konservative.dk.

Hvis svar på e-mailen ønskes sendt til en anden adresse end afsenderen, kan Reply-to address anvendes. Klik på Reply-To address, og udfyld feltet Reply-To address med den e-mailadresse, som svaret skal sendes til. Denne adresse behøver ikke at ende på @konservative.dk.

Tryk på Save.

Vælg skabelon til e-mailen

Tryk på Design email i feltet Content (Indhold)

Vælg den ønskede skabelon. Som standard ligger der skabelonen Den simple. Man kan selv lave yderligere skabeloner.

Klik på skabelonen. 

Skriv e-mailens indhold

Lad linjen Kære [[data:fornavn:””]] blive stående – de bliver automatisk udfyldt, når e-mailen sendes. Hvis der er tale om et ægtepar, som har fælles e-mailadresse, vil begges navne blive indsat.

Skriv e-mailteksten, og udfyld NAVN og STILLING

Hvis modtageren skal udfører en handling f.eks. klikke på et link kan det være en god ide at lave linket til en knap. I menuen med indholdselementer til venstre kan man indsætte en knap. Farven koden til at lave knappen grøn er #00583C.

Modtagerlister

I systemet ligger allerede en modtagerliste, som hedder Alle medlemmer – opdateres automatisk.

Denne liste opdateres automatisk – som navnet antyder. Opdateringen sker en gang i døgnet med de data, der er registreret i Membercare. Listen er derfor altid 100 % automatisk ajour med medlemmernes e-mailadresser (antallet afspejler derfor kun antallet af medlemmer med en e-mailadresse – ikke det samlede medlemstal).

Send e-mailen

Tryk på knappen Review and Send øverst til højre, og gennemgå de enkelte felter en ekstra gang. 

Tryk herefter på knappen Select recipients i feltet Contact list.

Hvis du ønsker at sende e-mailen til alle medlemmer, f.eks. indkaldelse til generalforsamling, opstillingsmøde eller lign., skal du vælge Alle medlemmer – opdateres automatisk. Lad knappen Send to all contacts in the list være valgt. Tryk på Save

Hvis du f.eks. ønsker at sende et nyhedsbrev eller andet, der ikke er obligatorisk at modtage, skal du vælge listen Alle medlemmer – opdateres automatisk og vælge knappen Only send to a segment. Vælg herefter segmentet Ønsker nyhedsbrev i feltet.

Slut af med at klikke på Send now!

Vedhæftede filer

I Mailjet kan man ikke vedhæfte filer på den måde, som man kender fra andre e-mailprogrammer, da det kan have en negativ indflydelse på “spam-scoren”.

Derfor vedhæfter man filer ved at lægge dem på en hjemmeside og indsætte et link til siden i e-mailen.

Indsætte link til fil

Log ind på jeres hjemmeside DOMÆNE/wp-admin, og klik på Medier og herefter Tilføj ny. Følg herefter vejledningen på siden for at uploade den fil, du vil linke til.

Når du har uploaded filen, skal du klikke på Rediger: 

Kopier herefter adressen i feltet Fil URL til højre på skærmen:

Indsæt det kopierede link i e-mailen. Bemærk, at det skal indsætte som link vha. knappen som vist på billedet nedenfor: