Finanslov med fokus på grundskyld, politi og humanitær bistand, tak

Jeg er sikker på, at en borgerlig regering også tager det alvorligt, når folk bliver beskattet fra hus og hjem.

I sidste uge var jeg til første sættemøde med Claus Hjort Frederiksen, hvor jeg fremlagde Det Konservative Folkepartis ønsker og krav til den kommende finanslov.

Vores primære ønsker til en kommende finanslov er, at der skal ske ændringer på grundskylden, at der bliver afsat flere midler til politiet, og at vi får pillet de voldsomme besparelser på udviklingsbistanden ud og i stedet sætter fokus på hjælp i nærområderne.

Jeg tror, der er gode muligheder for, at vi sammen med regeringen kommer frem til en fælles løsning på grundskylden. For jeg er sikker på, at en borgerlig regering også tager det alvorligt, når folk bliver beskattet fra hus og hjem. Det er simpelthen ikke en skat, vi i stigende grad kan blive ved med at udsætte de danske boligejere for.

Det er også helt afgørende i de her forhandlinger, at vi får lagt vægt på politiet, så vi kan få en større politistyrke. Folk skal kunne færdes på gaden og ikke mindst i hjemmet uden at være utrygge.

Vi skal desuden have løftet den humanitære bistand i plagede områder. Det er så vigtigt, at vi sikrer hjælp i nærområderne, så folk ikke er nødsagede til at flygte fra deres hjemland.

På denne måde kan vi samtidig imødekomme det enorme flygtningepres på Europa og Danmark, som vi står over for nu. Mennesker skal kunne se, at de kan skabe sig et godt og ordentligt liv, der hvor de bor, og det skal vi hjælpe dem med ved at afsætte flere penge målrettet til nødhjælp.

Vi vil have disse tre klare fokusområder med os til forhandlingsbordet. Jeg har meget har svært ved at se os deltage i en finanslov, hvor der ikke sker noget på netop de tre områder. Det må jeg indrømme. Vi har dog tænkt os at bide os fast i bordet og forhandle, for vi tror, at det er bedst for Danmark, at en borgerlig regering også leverer en borgerlig finanslov med klare konservative fingeraftryk.

Jeg glæder mig til at komme videre med forhandlingerne. Venstre har brug for os, så jeg regner med, at de er villige til at lytte til os.