Grænsekontrol er symptombehandling

Grænsekontrol er og bliver symptombehandling, og hvis vi på sigt skal have styr på vores grænser og vores asylsystem, bliver vi nødt til at gribe fat om roden på problemet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstre har langt om længe givet efter for det pres, der meget længe er blevet lagt på regeringen. Jeg har selv i lang tid talt for en midlertidig og effektiv grænsekontrol ved de danske grænser, fordi vi ganske enkelt bliver nødt til at tage situationen alvorligt.

Flygtninge- og migrantstrømmen er utroligt voldsom, og der er intet, der tyder på, at presset på den danske grænse og det danske asylsystem vil blive lettet meget lang tid frem. Og vi er simpelthen nødt til at have kontrol over, hvem der kommer ind i vores land.

Derfor hilser jeg og Det Konservative Folkeparti regeringens øgede overvågning ved grænsen velkommen. Det kommer noget sent, og det er ikke så grundigt, som vi kunne have ønsket os, men det er da et skridt i den rigtige retning.

Regeringens tiltag løser dog ikke problemet. Eller rettere: Det løser ikke årsagen til problemet. For grænsekontrol er og bliver symptombehandling, og hvis vi på sigt skal have styr på vores grænser og vores asylsystem, bliver vi nødt til at gribe fat om roden på problemet. Og det er ikke i Øresund eller i Sønderjylland. Det er langt fra Danmark.

Problemet er opstået i de krigshærgede områder i blandt andet Syrien, hvor de voldsomme flygtningestrømme kommer fra, og det er også her, det skal løses. Derfor mener jeg, at vi herhjemme skal presse på for at få skabt sikre zoner i Syrien, og at vi skal have øget nødhjælpen til nærområderne, så folk ikke tvinges på flugt.

Og så skal FN’s flygtningekonvention opdateres. Som den er nu, truer den sammenhængskraften i vores samfund og svigter de svageste flygtninge, der ikke har ressourcerne til at betale menneskesmuglere for at få dem til Europa. I stedet ønsker vi, at der kun kan søges asyl fra lejre i nærområderne.

Regeringen har i den seneste tid flyttet sig mere og mere i vores retning på dette område. Nu mangler vi blot reel handling bag ordene.