Nu får vi en grøn tillægspakke

Vi krævede grønne, kompenserende tiltag, da det viste sig, at landbrugspakken ville komme til at udlede mere kvælstof end først aftalt. Det får vi nu.

Af Søren Pape Poulsen

Jeg er glad for, at regeringen har imødekommet vores krav om en grøn tillægspakke. For det er godt for vandmiljøet og naturen, at landbrugspakken ikke står alene. Og det er faktisk konservativ politik i en nøddeskal, at erhverv og natur går hånd i hånd.

Det er godt for naturen og vandmiljøet, at der udledes mindre kvælstof. Men vi har også understreget, at vi ønsker en løsning, som ikke koster landbruget penge. For vi står fuldt bag landbruget, ligesom vi også stemte for landbrugspakken.

Derfor lagde vi i Det Konservative Folkeparti en grøn tillægspakke på bordet, som indeholder konkrete initiativer. Og jeg bad selv regeringen om en garanti for, at vi vil få reduceret kvælstofudledningen.
Denne garanti har regeringen nu givet. Det er jeg meget tilfreds med. For os har det hele vejen igennem været beskyttelsen af miljøet, der har været det afgørende.