Hollywood-næser det store hit i Iran

Uddrag fra Blogs.bt – Verden ifølge Khader d. 4 november 2016

De seneste dage har jeg tilbragt i Iran med Folketingets Udenrigspolitiske Nævn og er nu på vej hjem.

Hovedstaden er en travl by som så mange andre, men det, man lægger mærke til, når man går i Teherans gader, er, at flere af de tildækkede kvinder bærer et lille plaster på næsen. Kvinderne har fået foretaget en operation.

Kvinderne får korrigeret næserne, fordi de gerne vil ligne deres foretrukne Hollywood-stjerner. Mange går med plastret længe efter operationen for at skilte med det. Det er der åbenbart prestige i. At anskaffe sig et Hollywood doll-face er højeste mode her i landet, og jeg har ladet mig fortælle, at kvinder helt ned til 14-års alderen bliver opereret for at få det eftertragtede look. Nogle iranske mænd har fået foretaget en sådan næseoperation, men det er først og fremmest storbykvinder i den giftemodne alder, der lægger sig under kniven.

Klik her for at læse resten af blogindlægget på BT.dk