Mette Abildgaard bliver ny gruppeformand

Den konservative folketingsgruppe har fået ny ledelse, efter at partiet er gået i regering, og tre af gruppemedlemmerne er blevet ministre. Det betyder, at Mette Abildgaard nu er blevet ny gruppeformand,

”Jeg er meget glad for den store tillid, jeg er blevet vist, og jeg ser frem til at fortsætte det spændende og frugtbare arbejde i folketingsgruppen her på Christiansborg,” siger Mette Abildgaard.

Den konservative partileder Søren Pape Poulsen har i samme ombæring valgt at nedlægge posten som politisk ordfører og lægge den del under gruppeformanden, da koordinering mellem gruppe, parti, ministerhold og folketing ifølge Pape bliver afgørende vigtig og derfor skal have én fast tovholder.

Den nye gruppeledelse kommer i øvrigt også til at indeholde Rasmus Jarlov, der bliver ny gruppenæstformand.

”Folketingsgruppen går med den nye gruppeformand i spidsen nu i gang med at fordele de mange ordførerskaber, og den kabale falder på plads i næste uge, forventer vi,” forklarer Søren Pape Poulsen og afslutter:

”Stemningen er mere forrygende, engageret og optimistisk i partiet end meget længe, og jeg er sikker på, at vi med Mette og Rasmus i spidsen for gruppen fortsætter den positive stime, som vi er kommet ind i.”