100 dage: sundhed og folkeskole til alle

Af Brigitte Klintskov Jerkel, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

Det har været 100 gode dage i arbejdstøjet. Vi har knoklet for at skabe resultater og gøre Danmark til et mere trygt land med flere muligheder for os alle. Som sundheds- og uddannelsesordfører er jeg specielt stolt af, at vi har sikret bedre lægedækning i hele Danmark, investeret massivt i demensbehandling og forbedret folkeskolen på afgørende punkter. Det kommer alle danskere til gavn.

Sundhed til alle

Uanset om man bor i Greve, Vordingborg eller Kalundborg så skal man have adgang til en læge og sundhedsydelser af højeste kvalitet. Derfor samlede Regeringen alle partier i Folketinget, og sikrede en ny bred lægedækningsaftaler. I aftalen har vi blandt andet garanteret flere uddannelsespladser til nye læger og højere løn til læger i yderområderne. Vi vil lægemanglen til livs!

Også på demensområdet har vi investeret massivt. Vi har afsat hele 470 millioner kroner til behandling af demente og til støtte af pårørende. Det er en forfærdelig sygdom, som desværre rammer flere og flere, men vi vil ikke se stillesiddende til. Der skal gøres noget. Den nye demenshandlingsplan skal derfor sikre endnu bedre behandling og hurtigere udredning.

Folkeskolen forbedres

Vi har taget kritikken af Folkeskolereformen til os. Vi har lempet på inklusionen og indført ordblindetest i 4. klasse så vi hurtigst muligt kan hjælpe dem, der har brug for det.

Men det er langt fra det hele. De seneste 100 dage har vi også haft fokus på elever i 8, 9 og 10 klasse, der ikke har boglige egenskaber. De skal hyldes for deres praktiske evner og Regeringen har vedtaget, at der skal ekstra fokus på, at lærere skal anerkende elever med praktiske evner. Disse elever skal ikke tvinges i gymnasiet men ledes hen på erhvervsfaglige uddannelser. Der skal være muligheder for alle.