Ny aftale skaber mere tryghed for boligejerne

Trekløverregeringen har netop indgået en ny boligskatteaftale med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Aftalen sikrer besparelser i milliardklassen for de danske boligejere, og der er tilfredshed med aftalen fra erhvervsminister Brian Mikkelsen, der har stået i spidsen for forhandlingerne for Det Konservative Folkeparti:

”Vi ser boligskatteaftalen som en god aftale og en god løsning for de danske boligejere, for den vil overordnet set sikre tryghed nu og her, og den vil betyde, at ingen beskattes fra hus og hjem. De danske boligejere kommer samlet set til at betale 28 milliarder kroner mindre i samlede boligskatter frem mod 2025, end de ellers havde udsigt til, og det er også mindre, end de betaler i dag. Det er vi selvfølgelig tilfredse med, og det kan boligejerne også være.”

Den nye skatteaftale betyder blandt andet, at ejendomsværdiskatten sænkes fra 1,0 procent til 0,55 procent, at det såkaldte millionærknæk hæves fra 3 millioner til 7,5 millioner, og den giver samtidig boligejerne mulighed for at få eventuelt højere grundskyld indefrosset og først betalt ved eksempelvis salg.

Det Konservative Folkeparti er tilfredse med aftalen, men erhvervsministeren lægger samtidig ikke skjul på, at partiet også fortsat vil tale om lavere boligskatter:

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne havde set en endnu mere ambitiøs aftale, hvor vi havde lettet de danske boligejere for endnu mere af de høje boligskatter – men nu er vi i første omgang tilfredse med, at der er tryghed om boligskatter de kommende år, og så vil vi selvfølgelig arbejde videre for at få dem endnu længere ned i fremtiden. Vi er i hvert fald ikke færdige med at kæmpe for lavere boligskatter,” afslutter Brian Mikkelsen.

For yderligere info, kontakt pressechef Morten Scheelsbeck på 61 62 33 65.


Fakta om den nye boligskatteaftale

  • Alle planlagte stigninger i grundskylden aflyses fra 2021.
  • Stigninger i grundskylden frem til 2021 kan indefryses til en rente på nul procent.
  • Den lave ejendomsværdiskat sænkes fra 1 procent til 0,55 procent.
  • Den høje ejendomsværdiskat sænkes fra 3 procent til 1,4 procent.
  • Det såkaldte ’millionærknæk’ hæves fra 3 millioner til 7,5 millioner.
  • Der indføres mulighed for løbende at hæve knækket, så antallet af boligtopskattebetalere ikke stiger.
  • De samlede boligskatter sænkes med 28 milliarder i 2025 i forhold til planlagt niveau.
  • Den samlede boligskatteaftale finansieres fuldt ud af det økonomiske råderum.
  • Der røres ikke ved rentefradraget.

Læs mere om regeringens aftale om boligbeskatning her

Se hvad de nye ejendomsvurderinger og boligskatteregler betyder for dig her