Folkemøde 2017: Det sker i Den Konservative Stue

Ses vi til Folkemødet 2017? Herunder kan du se vores program:

Kig forbi Den Konservative Stue på Cirkuspladsen (C18). Vi glæder os til at møde dig og høre om det, der er vigtigst for dig!

Find Den Konservative Stue her (oversigtskort).

 

Torsdag d. 15. juni

Officiel åbning kl. 12.00

Mød Danmarks ”Tryghedsminister”

Torsdag d. 15.06.2017 kl. 14.00 -15.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Som justitsminister er det Søren Pape Poulsens job at passe på danskerne og sikre tryghed i samfundet. Kom og hør om livet som “Tryghedsminister” og de holdninger og værdier, der er vigtigst for den konservative partiformand.

 

Housewarming i Den Konservative Stue

Torsdag d. 15.06.2017 kl. 19.00 – 22.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Kom til “housewarming” i Den Konservative Stue på Cirkuspladsen og nyd aftens program på Hovedscenen fra vores stue og terrasse. Det bliver helt sikkert en hyggelig aften med grin, snak og musik. Vi glæder os til at byde dig hjertelig velkommen i Den Konservative Stue!

 

Fredag d. 16.06.2017

Løvens hule: Fremtidens digitale iværksætter

Fredag d. 16.06.2017 kl. 11.00 – 12.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Mød Danmarks erhvervsminister Brian Mikkelsen, der sammen med et stærkt panel bestående af repræsentanter fra ITB (IT-branchen) vil bedømme og kåre Danmarks næste store, digitale iværksætter.
Deltagere: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF), repræsentanter fra ITB (IT-Branchen)

 

Er der rummelighed nok i Danmark?

Fredag d. 16.06.2017 kl. 12.00 – 13.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Diskrimination, mobning på sociale medier og en hård tone fylder alt for meget i danskernes hverdag – så hvordan skaber vi et mere rummeligt samfund? Det vil social- og børneminister Mai Mercado sammen med Jim Lyngvild og andre borgere give deres bud på, når de diskuterer, hvordan Danmark bliver mere rummeligt.

Deltagere: Social- og børneminister Mai Mercado (KF), Jim Lyngvild med flere.

 

Folkeskole for alle

Fredag d. 16.06.2017 kl. 14.00 – 15.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Der er bred politisk enighed om, at inklusion er positivt, når det foregår på den rigtige måde – både for den enkelte elev og for fællesskabet. Trivsel er en forudsætning for læring, og derfor skal alle børn føle, at de spiller en værdifuld rolle både fagligt og socialt, så de kan udvikle sig på begge parametre. Men hvordan sikrer vi, at ingen bliver tabt undervejs? Og at de flittigste elever samtidig får mulighed for at udnytte deres potentiale?

Det Konservative Folkeparti har inviteret SF, Danmarks Lærerforening og Skole og Forældre til debat om fremtidens folkeskole for alle.

Deltagere: Brigitte Klintskov Jerkel (MF, KF), Jacob Mark (MF, SF), Mette With Hagensen fra Skole og Forældre, Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening

 

Truslen fra øst

Fredag d. 16.06.2017 kl. 15.00 – 16.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Skal Danmark og EU acceptere Ruslands annektering af Ukraine? Skal vi frygte flere annektering i fremtiden? Er Rusland og Putin i det hele taget en trussel mod EU og vestlig demokrati eller en ven af nationalstaten? Hør Rasmus Jarlov (K, formand for Folketingets Forsvarsudvalg) debattere emnet med Nick Hækkerup (S) og Marie Krarup (DF).

Deltagere: Rasmus Jarlov (MF, KF), Nick Hækkerup (MF, S), Marie Krarup (MF, DF)

 

Ø-vækst

Fredag d. 16.06.2017 kl. 17.00 – 17.45 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Dansk økonomi er i fremgang – men hvordan sikrer vi, at hele Danmark kommer med på vækstvognen? Kom derfor til debat om, hvordan vi sikrer fremtidens ø-vækst med Anders Retz Johansson (MF, KF), Jørgen Otto Jørgensen (S), borgmester Ærø, Lisa Pihl Jensen (S), viceborgmester Langeland og Søren Schow (V), viceborgmester Bornholm.

Deltagere: Anders Retz Johansson (MF, KF), Jørgen Otto Jørgensen (S), borgmester Ærø, Lisa Pihl Jensen (S) viceborgmester Langeland, Søren Schow (V) viceborgmester Bornholm.

 

Lørdag d. 17.06.17

Plastik – problem eller potentiale?

Lørdag d. 17.06.2017 kl. 11.00 – 12.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Mikroplast i tandpasta, plastikaffald i havet… Er plastik noget skidt eller en ressource? Hvad er i det hele taget op og ned i debatten om plastik? For at få svar på dette har Mette Abildgaard (K) inviteret forsker Kristian Syberg fra RUC, energi- og miljøpolitisk seniorrådgiver hos DN, Sine Fauerby og administrerende direktør for Plastindustrien, Thomas Drustrup til en snak i Den Konservative Stue. Hvad mener du? – kom og deltag i debatten.

Deltagere: Mette Abildgaard (MF, KF), Kristian Syberg (RUC), Sine B. Fauerby (DN) og Thomas Drustrup (Plastindustrien)

 

Moské Folkekirke?

Lørdag d. 17.06.2017 kl. 14.00 – 15.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Folketingspolitiker og teolog Naser Khader og sognepræst Kathrine Lilleør diskuterer forholdet mellem kristendom og islam anno 2017. Debatbogen ”Tro mod tro” udkom i kølvandet på Muhammed krisen, og 11 år senere sætter de to forfattere hinanden stævne igen. Fra hvert sit udgangspunkt taler Naser og Kathrine om religion, tro og trossamfund og ser fremad mod de udfordringer, der lurer i religions- og kultursammenstødet mellem kristendom og islam.

Naser Khader er kirkeordfører for Det Konservative Folkeparti, har en master i teologi og økonomi og er forfatter til flere bøger om blandt andet islam. Naser Khader stiftede foreningen Demokratiske muslimer, og hans kritiske tilgang til islam har betydet, at han i dag lever med politibeskyttelse døgnet rundt.

Kathrine Lilleør er ph.d. i teologi, sognepræst i Sankt Pauls Kirke samt forfatter og debattør. Hun er tidligere medlem af Etisk Råd og er fast blogger i Berlingske, hvor hun skriver om etik, tro og samfund.

Deltagere: Naser Khader (KF), Kathrine Lilleør, sognepræst

Fem scenarier for EU’s fremtid med konservative briller

Lørdag d. 17.06.2017 kl. 15.00 – 16.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

EU er midt i et vadested. Skal vi fortsætte kursen uændret? Hvad ville der ske, hvis vi udelukkende fokuserede på det indre marked? Skal vi tillade integration i forskellige hastigheder? Er løsningen at arbejde meget mere sammen på alle politikområder? Eller skal EU bare beskæftige sig med færre områder og til gengæld blive mere effektiv? Kom og hør det konservative medlem af Europa- Parlamentet, Bendt Bendtsen, give sit bud, og deltag i debatten om fremtidens EU!

Deltager: Bendt Bendtsen (KF)

 

Jeopardy for avislæsere

Lørdag d. 17.06.2017 kl. 17.00 – 18.30 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Følger du med i politik og samfundsudviklingen? Er du bare god til at huske begivenheder, årstal og titler? Så kom forbi Den Konservative Stue, og vær med til at dyste om titlen som Årets Avislæser i vores Jeopardy-quiz.
Alle er velkomne.

 

Søndag d. 18.06.17

Morgensang i Den Konservative Stue

Søndag d. 18.06.2017 kl. 10.00 – 11.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Kom og syng Folkemødets sidste dag i gang med Det Konservative Folkeparti. Vi serverer lune rundstykker, varm kaffe og godt humør. Alle er velkomne!

 

Har du politikerpotentiale?

Søndag d. 18.06.2017 kl. 11.00 – 12.00 i Den Konservative Stue, Cirkuspladsen

Hvad kræver det at være politiker? Er der forskel på lokal- og landspolitik? Er det noget for dig? De to konservative byrådskandidater Mette Thiesen og Kathrina Fræer Grundholm interviewer Michael Ziegler (borgmester i Høje Taastrup) og to konservative lokalpolitikere, der pludseligt blev medlemmer af Folketinget. Hvad kræver det at føre valgkamp? Hvordan er det at træde ind på den landspolitiske scene? Kan man både være lokal- og landspolitiker? Og hvad skal du gøre, hvis du har en politiker i maven?

Deltagere: Borgmester Michael Ziegler (KF), Orla Østerby (MF, KF), Anders Retz Johansson (MF, KF), Mette Thiesen (KF), Katharina Fræer Grundholm (KF)

 

Opvarmning til Søren Pape Poulsens partiledertale: Fællessang på Hovedscenen

Søndag d. 18.06.2017 kl. 13.30 – 13.40, Hovedscenen, Cirkuspladsen
Kom og syng sommeren i gang med Det Konservative Folkeparti og Søren Pape Poulsen.

 

Partiledertale med Søren Pape Poulsen

Søndag d. 18.06.2017 kl. 13.40 – 14.00, Hovedscenen, Cirkuspladsen

 

Officiel afslutning kl. 14.00 – 15.00