Nyt uddannelsesudspil

Ambitionen om at sikre mere kvalificeret arbejdskraft og bedre uddannelser gennem reformer er fornuftig. Men vi anviser en mere sikker vej frem end at forkorte universitetsuddannelserne for halvdelen af de studerende. Vi ønsker en reform, som øger beskæftigelsen uden at sætte uddannelseskvaliteten over styr.

Læs hele vores uddannelsesudspil her

 

Siden vi fremlagde vores uddannelsesudspil, har rektorerne på de danske universiteter storrost udspillet. Det samme har de danske universitetsstuderende. De danske rektorer og universitetsstuderende har nemlig, ligesom Det Konservative Folkeparti, ikke lyst til at kaste det danske uddannelsessystem ud i et stort eksperiment, hvor man halverer halvdelen af landets kandidatuddannelser, uden at vide hvad det kommer til at betyde for vores uddannelsessystem.

Efterfølgende har Søren Pape Poulsen sammen med syv andre partiledere fra oppositionen sendt et brev til uddannelsesministeren, hvor man klart og tydeligt afviser regeringens ide om at halvere kandidatuddannelserne for halvdelen af de studerende.

Politiken har dækket udspillet. Du kan læse deres artikel på nedenstående link.

Modsat regeringens bliver Konservatives uddannelsesudspil mødt positivt – politiken.dk