Det skal være trygt at være gravid

Vores børn er det vigtigste, vi har i vores liv. Derfor skal det være trygt at være gravid – så forældre kan give deres børn den start på livet, som de fortjener. Familien danner grundlaget for et godt samfund.

En god start på livet starter med forældre med overskud. Her er det afgørende, at gravide har en tryg graviditet – så de kan give deres barn en tryg opvækst fra start.

Desværre oplever vi, at flere fødende lider af kroniske sygdomme (ifølge Sundhedsministeriet). Derfor vil vi kæmpe for danske fødegange i verdensklasse og for, at forældre får flere muligheder for at tilrettelægge deres fødselsforløb efter eget behov.

Det giver de bedste betingelser for en god start på livet.

I Danmark blev der i 2016 født 62.500 børn – og tallet forventes at stige til 72.000 i 2026, ifølge Sundhedsministeriet. Det viser tydeligt, hvor vigtigt det er, at vi får prioriteret området.

For gravide har selvfølgelig forskellige behov. De kommende år vil vi se en stigning i antallet af fødsler. Derfor er det særligt vigtigt at området får fokus.

Det Konservative Folkeparti er garant for en sikker og tryg behandling i sundhedsvæsenet. Vi vil sørge for, at gravide får bedre mulighed for at tilrettelægge deres egen fødsel.

Samtidig vil vi prioritere investeringer i sundhedsvæsenet, så kommende forældre altid bliver mødt af personale med de bedste kvalifikationer og kompetencer.

For dig og for Danmark

Konservative visioner

• Det skal være trygt at være gravid.

• Fødselsforløb skal tilrettelægges efter forældres og barnets behov.

Konservative resultater

• Med satspuljen for 2017-2020 er der investeret 76,1 millioner kroner til blandt andet at opspore og støtte forældre der rammes fødselsdepression.

• Investering på 207 millioner kroner årligt til et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen.

• Ny fødselspakke, der sætter målsætninger om et fødselsforløb, der er tilrettet forældrenes behov.