Såkaldt medicinsk cannabis skal ikke legaliseres

Læger skal bestemme, hvad der er medicin, og hvad der ikke er. Det skal politikerne stole på og ikke kategorisere cannabis som medicin og gøre det lovligt. Medicin må godt indeholde cannabis, hvis fagfolk har bevist, at det virker – sådan er reglerne allerede i dag.

Al medicin skal igennem en godkendelsesprocedure, som beviser, at den har en effekt. Og vi mener, at det skal være læger, der udskriver medicin. Det er bedst og sikrest for patienterne. Sådan bør det naturligvis også være, når det kommer til medicinsk cannabis.

Der findes allerede medicin, der er baseret på cannabis. Den er testet efter alle kunstens regler, og man har fundet bevis for, at den virker. Så den er selvfølgelig lovlig, og det er godt. Vi går ind for medicin, der virker.

Sundhedsstyrelsen og Lægeforeningen har undersøgt, om man kan bruge cannabis som medicin i øvrigt og har konkluderet, at det kan man ikke.

Der er imod Det Konservative Folkepartis ønske at vedtage en forsøgsordning, hvor en gruppe patienter kan søge om at benytte sig af cannabis i forbindelse med en sygdom.

Dansk Selskab for Almen Medicin har udtalt, at de fraråder deres læger at udskrive det, fordi sikkerheden ikke er i orden. Den slags bør politikerne lytte til.

Vi mener ikke, at man skal legalisere såkaldt medicinsk cannabis, når det dybest set ikke er medicin, når det ikke er testet, og når lægerne advarer imod det.

Konservative visioner

• Medicin skal testes og godkendes af fagprofessionelle