22. årgang | nr. 3 | november 2017

Landsråd 2017
Det bedste landsråd i mange år

Af Frederik Bloch Münster, studentermedhjælp, og Frederik Hilstrøm, praktikant

I weekenden den 23.-24. september løb Det Konservative Folkepartis landsråd 2017 af stablen. Med den seneste tids politiske medvind for partiet – herunder stigende vælgertilslutning og medlemstal – var der lagt op til en weekend med højt humør og god stemning. Og det var lige præcis, hvad det blev. Over 1.000 deltagere gjorde landsrådet til en stor succes, og der florerede en fantastisk stemning weekenden igennem i Tivoli Hotel & Congress Center.

Stor tale af Pape

Weekenden bød på flere højdepunkter. Særligt Søren Pape Poulsens tale lørdag gjorde indtryk på forsamlingen, der bifaldt den med stående ovationer. Søren havde valgt at lægge vægt på konservative dyder som det personlige ansvar, medmenneskelighed og anstændighed.

Naturligvis var der også mere konkrete politiske budskaber såsom udvisning af kriminelle udlændinge og et stærkere politi og forsvar. Og så blev der plads til en hilsen til det konservative ikon Poul Schlüter, som samme måned 35 år tidligere havde dannet sin første regering.

Konservativ samfundspris til hjemløse

Lørdag blev den årlige konservative samfundspris ligeledes overrakt. Det blev organisationen SAND – De Hjemløse Landsorganisation, som en enig folketingsgruppe havde besluttet skulle vinde. Begrundelsen lød, at SAND er en organisation, som sørger for støtte og medmenneskelighed til Danmarks mest udsatte.

Politiske drøftelser om søndagen

Søndagen stod i den politiske debats tegn, men inden den politiske debat gik i gang, skulle den formelle del af landsrådet ordnes. Søren Pape blev genvalgt som partiets formand, Michael Ziegler blev genvalgt som kommunalpolitisk næstformand, og Henrik Søjle Weiglin blev genvalgt som organisatorisk næstformand. Stort tillykke med genvalget.

Derefter begyndte den politiske drøftelse, hvor der aktivt blev debatteret alt fra de konkrete forslag til partiets program samt generel politisk drøftelse om alt mellem himmel og jord.

Ligeledes var der plads til flere motiverende taler, som ledte opmærksomheden hen imod kommunalvalget den 21. november og vigtigheden af gode konservative valgresultater overalt i landet.

En meget stor del af dem, som deltog i lørdagens program, var også at finde i landsrådssalen om søndagen, hvilket vidnede om et stort engagement og lyst til at deltage i personvalgene såvel som debatten.

Landsrådet 2017 var alt i alt et fremragende landsråd, hvor den gode stemning og optimisme fik lov til at skinne igennem hele weekenden.

Tak for et godt landsråd.