22. årgang | nr. 3 | november 2017

Stemningen er i top

Et travlt efterår – men der er mere på vej
Først og fremmest: Tusind tak for opbakningen og genvalget af mig som jeres formand på landsrådet i København for en god måneds tid siden. Jeg havde jo nok luret, at I ville genvælge mig – men det luner stadig. Jeg er stolt og ydmyg over at stå i spidsen for landets bedste parti. Tak!

Jeg oplever i øjeblikket en optimisme og et engagement hos jer ude i landet, som jeg ikke kan huske lignende de seneste rigtigt mange år. Det giver mig energi til at knokle videre for konservative resultater og konservativ fremgang.

På vej i den rigtige retning
Knap et år som regeringsparti er nu gået, og jeg er indtil videre meget stolt af resultaterne – og ikke mindst af, at det ser ud til, at vi har fået vendt udviklingen for vores parti. For et år siden, før vi blev en del af den borgerlige regering, lå vi under valgresultatet, men nu ligger vi stabilt over.

Vi er ikke strøget fuldstændigt til tops eller har sprængt nogle skalaer, men vi er stille og roligt på vej i den rigtige retning. Det vil jeg gerne takke både mine konservative politikerkolleger og ikke mindst jer – verdens bedste bagland – for. Virkelig tak!

Solide konservative resultater i 2017
Lige nu er vi midt i et vanvittigt travlt efterår, hvor vi fra regeringens og vores folketingsgruppes side på Christiansborg har sat mange ambitiøse skibe i søen. Vi har spillet ud med en stor skattereform, der vil give alle danskere i arbejde flere penge mellem hænderne. Penge, der kan bruges på det, som de synes er velfærd – og så er jeg sådan set ligeglad med, om det er en familieweekend i Legoland, eller om det er en elektrisk ladcykel. Det er velfærd på danskernes egne præmisser.

Vi har sikret vores danske forsvar et substantielt løft, der hæver forsvaret markant over de kommende år. Vi har med vores erhvervspakke sikret de danske virksomheder langt bedre forhold og muligheder for at skabe job og vækst, og vi har ikke mindst præsenteret et udspil, der skal styrke foreningerne og de frivillige kræfter blandt danskerne.

Nu gælder det valget
Men nok om os på Borgen. Den forgangne tid og ikke mindst den kommende kommer til at stå i kommunal- og regionsvalgets tegn. Selvom vi mandatmæssigt halter lidt efter på Christiansborg, det må jeg jo indrømme, er vi ude i landet stadig Danmarks tredjestærkeste lokale parti, og derfor er jeg også sikker på, at vi nok skal forsvare vores ellers meget flotte resultat fra 2013, hvor vi fik 8,6 procent af de samlede stemmer.

Det kan vi sagtens, fordi stemningen i dag er i top, og vi er igen et parti i fremgang. Vi har et af landets mest velsmurte kommunale baglande med dertilhørende kampagnemaskiner, og vi har tilmed Danmarks stærkeste politiske ungdomsorganisation – i Konservativ Ungdom – med på holdet. Det kommer til at spille en afgørende rolle den 21. november, og jeg er stensikker på, at vi sammen hiver et godt og solidt resultat hjem.

Derfor har vi i denne udgave af PH også valgt at afsætte næsten halvdelen af bladet til et KV-/RV-tema, hvor vi fokuserer på alt det, som I skal huske på her de sidste par uger op til valget. Husk nu på, at det kun er politiske nørder som os selv, der mere eller mindre hele tiden er i valgkamps-mode. De danske vælgere er først ved at komme det nu, og det er derfor lige nu, at slutspurten kan komme til at spille en afgørende rolle.

God læselyst – og god valgkamp!

Søren Pape Poulsen
Partileder, Det Konservative Folkeparti