22. årgang | nr. 3 | november 2017

Partiet udklækker nye talenter

Det Konservative Folkeparti har siden 2013 afholdt to talentprogrammer, og i slutningen af august påbegyndte så Talentprogram 3 med ni nye talenter. Talentprogrammet løber over halvandet år og danner rammen om en gruppe talenter, som har til fælles mål at blive fuldtidspolitikere.

I løbet af talentprogrammet bliver talenterne trænet i blandt andet medietræning, debattræning, retorisk træning og performancetræning. Talenterne på Talentprogram 3 består dels af tidligere talenter fra de to forrige programmer samt et par enkelte nye kommende stjerneskud. Dermed får de garvede talenter mulighed for at finpudse de allerede tillærte kompetencer, og nye kommer til.

Konsulent Cecilie Friis er programleder for Talentprogram 3, og hun følger talenterne på tæt hold:

”Vi ser et stort potentiale i det tætte samarbejde med talenterne og det at kunne følge deres udvikling helt tæt på,” siger hun til PH. I forhold til spørgsmålet om, hvad der er blevet lagt vægt på i forhold til udviklingen af det nye talentprogram, svarer Cecilie:

”Vi gør meget ud af, at samlingernes indhold er af praktisk karakter, så talenterne får træningen ind under huden. Derudover får talenterne mulighed for at anvende aktuelle politiske sager eller taler fra deres egen hverdag i træningen, så programmet bliver relevant.”

Talentprogram 3 består af:

Fra Talentprogram 1: Helle Bonnesen fra København, Kristian Guldfeldt fra Odense og Merete Scheelsbeck fra Høje-Taastrup.

Fra Talentprogram 2: Mads Andersen fra Køge, Rasmus Norup fra Herning, Steffen Mølgaard Hansen fra Høje-Taastrup og Frederik Bloch Münster fra Esbjerg.

Nye stjerneskud: Katharina Fræer Grundholm fra Aalborg og Andreas Weidinger fra Gentofte.

 

Mads Andersen
Talent
PH har mødt et af talenterne, Mads Andersen, der er byrådsmedlem i Køge, og talt med ham om forventningerne til det nye talentprogram.

Hvorfor har du takket ja til at være en del af talentprogrammet?
Det har jeg, fordi jeg synes, at det er kæmpestort! Vi har i vores parti det mest ambitiøse og strukturerede talentprogram i Danmark, så det takker man ikke nej til. Hvis man kigger på flere af de andre navne, som har været igennem programmet – jamen, så tæller det jo også flere af de nuværende MF’ere. Så hvis man har ambitionerne om at gøre noget seriøst ud af sin politiske karriere, og det har man jo, så er det her stedet.

Hvordan bruger du træningen fra talentprogrammet i din hverdag?
Jeg evaluerer mig selv hårdt og bruger eksempelvis web-tv fra vores byrådsmøder til at arbejde med mine præstationer. For mig har programmet aldrig handlet om at tilegne mig mere politisk viden. For mig har det handlet om, hvordan jeg leverer den politiske viden. Altså, hvordan man taler, hvordan man bevæger sig, og hvordan man håndterer at stå på ’scenen’. Og her kan jeg se, at jeg har rykket mig meget. Jeg føler, at jeg modnes af programmet. Både i form af performance, når man er på, men også i form af min all-round politiske kvalitet.

Maibritt Saerens
Underviser
PH har også talt med den kendte skuespiller Maibritt Saerens, som hele vejen igennem partiets talentprogrammer har været en fast del af teamet bag arbejdet. Hun underviser blandt andet i performance og hjælper løbende med coaching af talenterne.

Hvad er din rolle som underviser på Talentprogram 3?
Jeg hjælper talenterne til at brænde igennem og blive en, man lytter til. Målet er, at de får større autenticitet, troværdighed og gennemslagskraft både som mennesker og som politikere.
Jeg elsker selv konservatismens grundprincipper, og jeg kan ikke holde ud, at den skal pakkes ind i stivhed, kontrol eller beskyttelse – så den til sidst mister sin eksistensberettigelse.
Træningen med mig stiller skarpt på det enkelte menneske, de enkelte talenters nonverbale tilstedeværelse og dét, de udkommer med. 

Hvorfor er det vigtigt med et talentprogram som Det Konservative Folkepartis?
Talentprogrammet er en unik legeplads, hvor det enkelte talent får mulighed for at lære sine egne ressourcer og arbejdspunkter at kende. De får mulighed for at afprøve, dumme sig og eksperimentere med holdninger, retoriske vendinger og skrue op for modet til at brænde igennem. Jeg gad faktisk godt selv gå på talentprogrammet. Men jeg holder mig til scenen og illusionen, og jeg elsker at være med på holdet.