Interview: Mette skal løfte liste C

For Mette Abildgaard var det en barnedrøm, der gik i opfyldelse, da hun blev valgt til Folketinget for De Konservative. Men virkeligheden inden for Christiansborgs mure byder også på hårde realiteter – for Mette Abildgaard befinder sig i et parti, der kæmper for opmærksomheden tæt på spærregrænsen.

Interview af  Joachim Præst Nielsen / 09.10.2015
Video af Marie Victoria Nedergaard

https://www.youtube.com/watch?v=gyeII68EvFU

Mette Abildgaard tager imod os på sit nye kontor på Christiansborg. Kontoret ligger ud mod den gang, der danner kernen i Folketingets mindste folketingsgruppe: Den konservative. For 20 år siden sad der 27 folketingsmedlemmer. For ti år siden sad der 18. Nu sidder de seks. Det er den opgave, der er blandt de største for den nyvalgte Mette Abildgaard: Få flere konservative stemmer i valgboksen, så den konservative indflydelse kan maksimeres – og det fylder hver eneste dag, forklarer hun:

”Vi er nødt til at spørge os selv ved hver sag, om det er noget, der hjælper til at genrejse det her 100 år gamle parti. For det skal også gerne være her 100 år endnu”…

Læs resten af interviewet på Bfood.dk