En udmærket nytårstale

En udmærket nytårstale, hvor statsministeren fint skitserer de udfordringer, vi står overfor i 2016. Nu venter vi så spændt på, hvad regeringen konkret har tænkt sig at gøre ved udfordringerne.

Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, har følgende kommentarer til statsministerens nytårstale.

”En udmærket nytårstale, hvor statsministeren fint skitserer de udfordringer, vi står overfor i 2016. Nu venter vi så spændt på, hvad regeringen konkret har tænkt sig at gøre ved udfordringerne. Det kom statsministeren desværre ikke ind på i talen. Det tyder på et politisk hårdt 2016.”

Og Søren Pape Poulsen uddyber:

”Alt i alt en udmærket nytårstale af statsministeren, hvor han runder 2015 fint af og skitserer en række af de udfordringer, vi står overfor i 2016. Nu venter vi så spændt på, hvad regeringen vil gøre ved udfordringerne. Talen indeholdt ingen konkrete bud på, hvad regeringen vil gøre for at løse flygtningekrisen, der var heller ingen forslag til, hvordan vi skal få flere flygtninge ind på arbejdsmarkedet, og hvordan vi skal løse de betydelige integrationsudfordringer der er især i vores mest belastede boligområder. Det var en klar mangel. Som regering er det ikke nok bare at bekrive problemerne, man skal også vise en politisk retning for, hvordan vi løser dem.”

”I Det Konservative Folkeparti har vi givet vores bud på en mere holdbar løsning af flygtningekrisen. Vi bakker op bag de stramninger der er gennemført indtil nu, men stramninger er ikke nok. Derfor foreslog vi allerede sidste år, at regeringen aktivt begynder at arbejde for at få genforhandlet FN’s flygtningekommission, så det ikke længere er muligt at søge asyl direkte i Danmark, men at man skulle over FN’s lejre. Samtidigt bør der med militær magt etableres sikre zoner i Syrien, så syriske flygtninge ikke længere er tvunget til at flygte ud af landet. Det er naturligvis ikke noget Danmark kan gøre alene, men en regering som ved hvad den vil, vil aktivt arbejde i den retning.”