Et nyt valg vil være regeringens ansvar

Lars Løkke har truet os med, at han vil udskrive folketingsvalg, hvis vi ikke dropper vores mistillid mod miljø- og fødevareministeren. 

Til det er der bare at sige: Vi kan hverken købes eller trues til tillid, og vi er ikke bange for et valg.

Vores melding var klar tirsdag aften. Ministeren har ikke givet retvisende oplysninger til både offentligheden og Folketinget, og derfor kan vi ikke arbejde sammen med hende længere. Efter jeg underrettede statsministeren om den i øvrigt helt nødvendige beslutning, har han eskaleret sagen voldsomt ved at sige, at sagen om Eva Kjers fiflerier er et spørgsmål, der kan vælte hele regeringen.

Jeg håber ikke på det borgelige Danmarks vegne, at Lars Løkke Rasmussen virkelig holder fast i det – for vi synes generelt, at Venstre-regeringen gør det godt, og vi er glade for vores samarbejde og vores fælles resultater.

Men vi er under ingen omstændigheder nervøse ved at gå ud i en valgkamp netop nu. Jeg har hele tiden sagt, at sagen handler om ordentlighed – at vi skal kunne stole på hinanden og de oplysninger, vi giver til hinanden og til offentligheden – og jeg er ikke bange for en valgkamp, hvor ordentlighed og god opførsel kommer på dagsordenen.

Nu tager vi i dag hul på forhandlingerne om en grøn tillægsaftale til landbrugspakken. Jeg er meget glad for, at det langt om længe er lykkedes at rykke Lars Løkke Rasmussen i den retning, når det ikke var muligt med Eva Kjer Hansen, men statsministerens trusler om et valg tager jeg meget roligt.

Et politisk parti må aldrig være bange for en valgdag og for at møde vælgernes dom. Det er vi heller ikke.