Danmark har en skyggeside

Der er dele af Danmark, hvor dansk lov og ret er noget, man ser stort på.

Der er steder i Danmark hvor imamer tilsyneladende råder uskyldige kvinder til at lade sig voldtage af deres ægtemænd. Hvor overvågningskameraerne viser unge mennesker, som uden skam undlader at betale for deres varer, men bare bærer dem ud af butikken. Det er et parallelt samfund, og det er Danmarks skyggeside.

Ind med sunde værdier

I min optik skal der ikke findes et sted i Danmark, hvor vi ikke lever efter danske værdier. Det gælder også i de mindste og fjerneste afkroge af ghettoerne.

Ingen må være i tvivl om, at uanset hvor man befinder sig i det danske samfund, så skal der være respekt for dansk lov og orden. Det er ikke til diskussion. Men danske værdier er også mere af det. Det handler om, at vi værner om værdien af et ærligt arbejde. At vi tror på, at man når længst ved at gøre en positiv forskel i andre menneskers liv. At det fredelige og lykkelige liv kommer af næstekærlighed og retfærdighed.

Vi skal skabe et Danmark, hvor der er tryghed og muligheder. Man skal kunne gå i fred for forbrydere. Man skal have mulighed for at klare sig godt gennem ærligt arbejde. Det er egentlig ret banalt, men der er desværre steder i vores samfund, hvor der er mangel på respekt for hårdt arbejde, danske værdier samt lov og orden. Det skal vi have udryddet.

Ministeren må ind i sagen

Ansvaret for dårligdommene bærer forbryderne alene. Jeg køber ikke, at tonen i debatten får nogen til at sige, at kvinder skal lade sig voldtage. Det er noget vås. Ansvaret kan entydigt placeres hos gerningsmændene. Men vi andre kan også gøre noget, og det ansvar påtager jeg mig gerne. Jeg vil gerne gøre op med skyggedanmark.

Jeg har bedt justitsministeren fremlægge for danskerne, hvor udbredt det er blevet, at selv unge mennesker har en indtægt fra kriminalitet. Jeg har bedt ministeren fremlægge, hvor mange anmeldelser om hadprædikanter vi har modtaget de seneste ti år. Jeg vil vide, hvor godt vores myndighederne har fat i disse typer og få klarlagt, hvordan vi ellers kan sætte ind.

Vi har eksempelvis foreslået, at trossamfund, der prædiker had, skal kunne fratages deres godkendelse og de privilegier, der følger med godkendelsen. Ligesom jeg har foreslået, at hadprædikanterne stoppes i at rejse ind over grænsen. Det er ikke et sekund for tidligt at tage vores forslag alvorligt – for der er folk, der bidrager til en skyggeside af Danmark.

Det siger sig selv, at der er lang vej til, at alle har forstået budskabet. Men kampen mod skyggedanmark må og skal kæmpes.