Skattestigninger bliver uden os

Venstre-regeringen vil finansiere en afskaffelse af den såkaldte PSO gennem en forhøjelse af bundskatten. Det bliver uden Det Konservative Folkeparti.

Hvad er PSO? Når vi bruger strøm, så betaler vi alle såkaldt PSO. PSO’en er en afgift som går til at betale for blandt andet vindmøller, så vi kan opstille vores energiforsyning til vedvarende energi til gavn for miljøet.

Vi har længe arbejdet for at få afskaffet PSO’en. For ærlig talt, så er det en af de ting, som vi har fortrudt i energiforliget. Ikke fordi vi ikke vil have vedvarende energi, for det vil vi. Virkeligheden er desværre, at PSO’en er steget så meget de senere år, at den skader dansk erhvervslivs konkurrenceevne alt for meget og gør det dyrere at være dansker. Så PSO’en skal væk!

Venstre-regeringen har lagt op til, at pengene til at afskaffe PSO’en blandt andet kan findes ved at hæve bundskatten. Det bliver dog ikke med os. Det Konservative Folkeparti kommer ikke til at støtte, at bundskatten hæves for at finansiere en afskaffelse af PSO’en. Danmark og danskerne har brug for færre og lavere skatter – ikke at vi bytter en forkert skat ud med en anden forkert skat. Hvis Venstre-regeringen ønsket det, så må de prøve lykken et andet sted.

Vi foreslår i stedet, at vi finder hovedparten af pengene til af finansiere en afskaffelse af PSO’en ved at afskaffe den grønne check. Den blev også indført sammen med PSO’en og givet som en kompensation for en række punktafgifter, hvor flere er afskaffet i dag. På grund af den måde PSO’en opkræves på, så vil resultatet af en sådan ændring være, at langt de fleste danskere får en gevinst.

Væksten i Danmark har alt for længe sneglet sig af sted i første gear. Vi er klar til at sætte speederen i bund. Og vi har løsningen klar, så danskerne kan få endnu flere muligheder for at leve det liv, de gerne vil.