K sikrer historisk stor erhvervsskattelettelse

K sikrer historisk stor erhvervsskattelettelse

En historisk stor skattelettelse til dansk erhvervsliv er på plads, efter et flertal af Folketingets partier netop er blevet enige om at afskaffe elafgiften PSO. Aftalen letter dansk erhvervsliv for elregninger i milliardklassen, og det glæder den konservative finansordfører Brian Mikkelsen, der har været med til at forhandle aftalen på plads for Det Konservative Folkeparti.

”Det var en bunden opgave af afskaffe PSO-afgiften, fordi EU har erklæret den ulovlig. Vores udgangspunkt har derfor været først og fremmest at finansiere afskaffelsen ved hjælp af den grønne check, og det er vi kommet i mål med. Det betyder, at vi både luger ud i forældede støtteordninger, samtidig med at virksomhederne lettes for store økonomiske byrder. Det er to konservative mærkesager på én gang, og det er win-win for alle,” udtaler den konservative finansordfører.

De danske virksomheder vil spare et sted mellem fire og fem milliarder om året på elregningen, når PSO-afgiften er helt afskaffet, og det vil føre positive effekter som mere jobskabelse og mere vækst med sig, vurderer Brian Mikkelsen:

”Det er de private virksomheder, der trækker læsset og sikrer danskerne vækst og arbejdspladser. Det har altid været vores ambition at lette deres vilkår, for det er virksomhederne, der får folk i arbejde. Når vi letter virksomhedernes udgifter til diverse skatter og afgifter, får de selvfølgelig samtidig bedre mulighed for at udvide forretningerne og investere, og dermed sikres der flere arbejdspladser. Det er sund logik, og det er vejen frem.”

For yderligere kommentarer, kontakt finansordfører Brian Mikkelsen på 61 62 50 82.