Her er Brigitte Klintskov Jerkels nye ordførerskaber

Brigitte Klintskov Jerkel er et nyt ansigt i folketingsgruppen, nu da Brian Mikkelsen er blevet erhvervsminister.

Brigitte er uddannet socialrådgiver og har over 10 års erfaring i kommunalpolitik som blandt andet tidligere viceborgmester i Greve Kommune. Brigitte har derudover siddet i regionsrådet i Region Sjælland siden 2014.
Brigittes faglige erfaring såvel som hendes politiske erfaring regionsrådet vil komme hende til gode på Christiansborg, da hun blandt andet har fået sundhedsområdet, psykiatriområde, ældreområdet såvel som uddannelse og forskningsområdet.

”Siden jeg blev valgt ind i Greve byråd i 2006 og i Region Sjælland i 2014, har jeg drømt og kæmpet for at skabe politiske resultater, som gør en forskel i sjællændernes hverdag. Det får jeg nu frem over lov til at gøre i Folketinget. Og jeg kan ikke vente med at komme i gang – for der er så meget, vi kan gøre bedre,” siger Brigitte Klintskov Jerkel.

Mere retfærdig sundhedssektor
Særligt sundhedsområdet har betydet meget for Brigittes politiske karriere. En af hendes mærkesager er at løse udfordringen med de manglende læger i landdistriktsområderne, siger hun:

”Uanset hvor man bor i Danmark, så skal man kunne forvente en god og lige behandling i sundhedsvæsnet – det gælder også i ydreområderne. Det er et uretfærdigt princip, at nogen får bedre hjælp, alene fordi deres postnummer er anderledes. Derfor vil jeg forsætte kampen for et mere retfærdig sundhedssektor,” understreger Brigitte Klintskov Jerkel.

Faglighed først i folkeskolen
Uddannelsesområdet er også en hjertesag for den nye ordfører, der blandt andet har siddet med helt fremme i Børne- og Ungeudvalget i Greve Kommune, hvor hun har fået en bred politisk erfaring på folkeskoleområdet.

”Mit motto er, at uddannelsessystemet skal producere kvalitet frem for kvantitet. Det handler om, at vi skal give vores børn og de næste generationer en markant bedre uddannelse – ikke tvinge dem længere i skole uden dokumentation for dets virkning. Faglighed først,” afslutter Brigitte Klintskov Jerkel.

I alt har Brigitte Klintskov Jerkel nu følgende ordførerskaber:
– Nordisk samarbejde
– Psykiatri
– Sundhed & forebyggelse
– Ældre
– Uddannelse & Forskning
– Ligestilling

For yderligere kommentarer, kontakt Brigitte Klintskov Jerkel på 51 72 60 25.