Her er Mette Abildgaards nye ordførerskaber

Mette Abildgaard er 28 år gammel og ny gruppeformand for Det Konservative Folkepartis folketingsgruppe.

Mette er student fra Tørring Gymnasium, cand.soc fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som pr- og kommunikationsmedarbejder hos blandt andet Betty Nansen Teatret på Frederiksberg.

Mette har siddet som medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, og hun blev i juni 2015 valgt i Folketinget.

Udover at være ny gruppeformand har Mette Abildgaard valgt at holde fast på sine ordførerskaber inden for klima- og miljøområderne. Mette har allerede efter halvandet år på Borgen leveret gode konservative resultater på det grønne område, og det agter hun at fortsætte med i den kommende tid. Derudover er Mette også blevet grundlovsordfører.

Fortsat grønne ambitioner
Mette Abildgaard glæder sig over, at hun det seneste halvandet år har opbygget et godt netværk gennem sit tætte samarbejde med de grønne organisationer, og hun ser frem til at fortsætte samarbejdet med dem og de øvrige partier i Folketinget.

”I Det Konservative Folkeparti tror vi på generationskontrakten. Det vil sige, at vi skal have de næste generationer i tankerne, når vi bruger af klodens ressourcer, og derfor vil vi fortsat bruge kræfter på grøn omstilling i Danmark. Vi mener, at det er vigtigt, at danskerne ikke slækker på de grønne ambitioner,” udtaler Abildgaard og fortsætter:

”Danmark skal fastholde sin stilling som foregangsland og fortsat arbejde for, at Danmark i 2030 får 50 procent af energibehovet dækket ved vedvarende energi. Konservativ politik er nemlig at videregive et klima og et miljø til vores børn, der er i mindst lige så god stand, som da vi selv overtog det.”

Mere fokus på naturen
Regeringen lægger op til at opdatere den danske Naturkanon, der præsenterer nogle af de mest unikke eksempler på dansk natur, og miljø- og klimaordføreren mener, at der generelt er rigeligt med initiativer at tage fat på:

”Vi skal have vores naturkanon helt frem i lyset, så især de yngre generationer får øjnene op for, hvor vigtig naturen er. Vi har alle et personligt forhold til naturen – ofte et bestemt sted i Danmark, der vækker minder, og som vi føler noget særligt for. Dét skal vi holde fast i, så vi alle tænker over, hvor vigtigt det er at passe på vores lille klode,” afslutter Mette Abildgaard.

I alt har Mette Abildgaard nu følgende ordførerskaber:

– Grundloven
– Klima
– Miljø

Kontakt Mette Abildgaard på 61 62 46 42 for yderligere info.