Snart kommer vintergækken – og et travlt politisk år!

Af Mette Abildgaard, gruppeformand

Det er ikke længe siden, vi sagde farvel til året 2016 og goddag til 2017. Det forrige år var et meget spændende år for Det Konservative Folkeparti. Her tænker jeg, blandt andet på regeringsdannelsen, partiets 100 års fødselsdag samt de mange konservative sejre, som blandt andet omhandler afskaffelse af PSO-afgiften og fastfrysning af grundskylden, hvor vi sikrede tryghed for boligejerne. Men vi har mange flere sejre i vente, og derfor ser jeg også frem til året 2017.

Selvom vi er midt på vinteren, så nærmer foråret sig med hastige skridt. Allerede i februar dukker vintergækken med sine hvide kroneblade op af jorden for at minde os om, at foråret er på vej.

Det er netop også i foråret, at nogle af de første store ting begynder at ske. Det er nemlig her, at forhandlingerne om et nye boligskattesystem for alvor begynder. Her er det vores ønske, at få skabt et system, der skal give danskerne tryghed om deres boligsituation, for det fortjener boligejerne. Vi mener ikke, at det kan være rigtigt, at man skal betale skat af penge, der allerede er betalt skat af, og derfor skal vi have et opgør med det nuværende urimelige system.

 

Styr på boligskatterne

Siden 2001 er boligskatterne næsten fordoblet. Det betyder, at danskerne nu betaler i omegnen af 45 milliarder kroner. Ja, du læste rigtigt. 45 milliarder kroner. Det er et vanvittigt højt beløb. Så da De Radikale fornylig kom med et udspil, der handler om at øge skatten for over 80.000 boligejere, er det langt over min fatteevne. For vi i Det Konservative Folkeparti kæmper for, at boligskatterne skal én ting – og det er væk.

En anden ting, som vi ser frem til at arbejde med, er regeringsgrundlaget. Her vil vi blandt andet, arbejde for at indfri det vækstudspil, som vi fremsatte. Udspillet indebærer, at væksten skal øges med 80 milliarder kroner, som blandt andet skal bruges på at skabe gode investeringsvilkår for vores virksomheder samt flere arbejdspladser. Helt konkret ønsker vi at øge beskæftigelsen med 55.000 til 60.000 personer, og dermed skabe mere velstand i Danmark. For den danske velstand er noget vi kan være stolte af. Det er ikke noget, vi er kommet sovende til, men noget vi har skabt i fællesskab gennem mange generationer.

Sammen har vi skabt Danmark og alt, hvad der er dansk. Sammen har vi bidraget til at gøre Danmark til det land, vi kender i dag. Derfor er det også utrolig vigtigt, at vi gør, hvad vi kan, for at give vores børn og børnebørn et land, der er endnu friere, rigere og tryggere, end det vi kender i dag.

 

Et grønnere Danmark

Vi sikrede i 2016 et grønnere Danmark, da vi indgik en aftale om at skabe havvindmøller i Vestjylland, og dermed kommer vi et skridt tættere på målet om, at Danmark i år 2030 skal have mindst 50 procent af sit energibehov dækket af vedvarende energi. Sejren fra 2016 er et skridt i den rigtige retning, og jeg glæder mig derfor også over, at jeg i dette år har mulighed for at kæmpe for at gøre Danmark endnu grønnere. Ikke kun til ære for vores kommende generationer, men også for os, der lever nu, for at vi kan nyde Danmark, når det er allerbedst.

Hvis vi bevæger os længere ind i året til en tid, hvor vintergækken for længst er visnet og solen varmer det ganske danske land, så nærmer vi os tiden, hvor flere spændende ting skal forhandles og afholdes. Her kan jeg blandt andet nævne, et forsvarsforlig, der skal præsenteres en ny bandepakke, som har til formål at gøre det sværere at være kriminel i Danmark, et nyt skilsmissesystem, som har til formål at tilbyde mægling og rådgivning til de danskere, der står i en eventuel skilsmissesituation, før de ender i en konflikt eller når til erkendelsen af, at de vil skilles, et oplæg til en ny bred energiaftale efter 2020, som har til formål at sikre en forsat omstilling af energisektoren, en diskussion af pensionsalderen og danskernes evne til at spare op til deres kommende pensioner samt et kommunal- og regionsrådsvalg i november. Vi har mange konservative ønsker for Danmark, og vi kan desværre ikke sikre, at alle vore ønsker kommer til at lykkes. Men vi skal huske på, at politik handler om at kæmpe for sine meninger og holdninger, og vi skal nok sikre masser af konservative resultater.

Inden vi får set os om, så er endnu et år gået, og endnu en gang sidder vi og venter på vintergækken. Så kan vi sige, at vi i fællesskab har kæmpet for at være med til at gøre Danmark til den bedste udgave af sig selv. Vi kan kigge tilbage på det forgangne år med oprejst pande og stolt klappe hinanden på skulderen sige, at vi gjorde det godt. Vi gjorde det godt sidste år og vi kan gøre det igen i år, og vi glæder os meget til at komme i gang.