Ny bandepakke skal skabe tryghed

Af Anders Johansson, MF for Det Konservative Folkeparti

Nok er nok! Kriminelle rockere og bandemedlemmer skal ikke længere skabe utryghed blandt helt almindelige lovlydige borgere. Lørdag dannede Ryslinge ramme om præsentationen af regeringens bandepakke “Bander bag tremmer”, som betyder, at der bliver lagt maksimalt pres på rockere og bander.

Kriminelle bandemedlemmerne skal simpelthen væk fra gader og stræder og ind i spjældet, hvor de hører hjemme. Som konservativ ligger det mig meget på sinde, at vi skaber et samfund for de borgere, som gerne vil bidrage positivt til vores land. Det betyder også, at vi skal sætte hårdt mod hårdt, når bandernes skyderier og voldelige adfærd skaber utryghed.

Det er ikke mange måneder siden, at Odense var skueplads for nogle af disse konflikter, og at Fyns Politi måtte indføre visitationszoner i både Odense og Nyborg. Skyderi på Rosengårdcentrets parkeringsplads, knivstikkerier og sågar ballade på skadestuen, som skaber utryghed for personalet, vil vi simpelthen ikke finde os i.

For Det Konservative Folkeparti handler det her grundlæggende om en ting: At sikre trygheden for helt almindelige danskere. Derfor skal vi have sat en stopper for rockerne og bandernes hærgen. Jeg glæder mig over, at bandepakken giver mulighed for at skabe mere tryghed i Odense, Nyborg, på Fyn og resten af landet. De kriminelle skal mærke, at Danmark har fået en konservativ justitsminister.