Se, hvad du kan spare i boligskat
 

DR Nyheder har i dag offentliggjort disse tal, der viser, hvor meget boligejerne i gennemsnit i landets kommuner vil spare i kroner og ører, hvis vores forslag om at fastfryse grundskylden frem mod 2021 vedtages af et flertal i Folketinget.

Det er klart, at jo mere man i forvejen betaler i grundskyld, desto mere vil man også spare, hvis den bliver fastfrosset. På samme måde vil dem, der får mest i lønningsposen til daglig, også opnå den største besparelse, hvis man sænker indkomstskatten med eksempelvis ét procentpoint.

Det er de samme mennesker, der både via skatter og boligskatter i forvejen betaler mest til samfundet, og det vil de selvfølgelig blive ved med.

Socialdemokraterne, som i dagens medier er meget ophidsede over tallene, har desværre længe modarbejdet både boligejerne og os i vores kamp for lavere boligskatter. Med til historien hører, at de både med finansloven i 2015 og igen i 2016 har stemt imod vores forslag om lempelser i grundskylden for boligejerne i alle landets 98 kommuner – fra Tønder til Helsingør og fra Frederikshavn til Guldborgsund. I hele landet.

Se kortet her

Nu fortsætter forhandlingerne om en kommende boligskatteaftale. Vores tilgang er, at danskerne generelt set betaler alt for meget i boligskatter bare for at blive boende i de hjem, de allerede har købt og betalt.

Vi vil sænke boligskatterne, og Socialdemokraterne vil hæve dem. Det er en fair melding, selvom vi er uenige, og så er politik heldigvis så skønt, at der trods alt stadig er stor forskel på partierne.

Vi kæmper videre for lavere boligskatter for alle danskere.