Ny rockerbandepakke giver de kriminelle den dosis konservativ medicin, de fortjener

Af Brigitte Klintskov Jerkel, MF for Det Konservative Folkeparti
Lovlydige borgere skal ikke frygte for deres sikkerhed. Derfor sætter justitsminister Søren Pape Poulsen (K) hårdt mod hårdt med sit nye udspil “Bander bag tremmer“.

Det betyder, at rockere og bandemedlemmer får lige præcis den behandling de fortjener: hårdere straffe og færre prøveløsladelser. Håndfast, konservativ retspolitik er nemlig, at slå ned på de kriminelle, der skaber frygt og usikkerhed i vores samfund.

Flest mulige bandemedlemmer skal bag tremmer. Derfor har justitsministeren fremlagt 28 konkrete initiativer, der skal gøre livet surt for de kriminelle og tryggere for de lovlydige. I 2016 var der 54 rocker- og banderelaterede skudepisoder, hvor tilfældige danskeres liv blev bragt i fare. Det er 54 episoder for mange. Én af episoderne betød, at en uskyldig kvinde blev ramt af et projektil foran en restaurant i Lyngby. Hun overlevede heldigvis, men tænk, hvor galt det kunne have gået.

Bander bag tremmer rummer blandt andet en fordobling af minimumsstraffen for våbenbesiddelse og afskaffelse af prøveløsladelser for bandemedlemmer. Det bliver også lettere for politiet at lukke rockerborge, og så skal misbruget af sociale ydelser stoppes.

Samfundet skal nemlig ikke finansiere de kriminelles livsstil. Søren Papes rocker-bandepakke er det helt rette middel mod de mennesker, der har fravalgt samfundet til fordel for en kriminel levevej.

Justitsministerens udspil skal ikke bare holde banderne væk fra gaden. Det skal også styrke retfærdighedsfølelsen blandt almindelige borgere. Det er konservativ retspolitik.