Nogen i Folketinget saboterer Danmarks interesser

Af Naser Khader, udlændingeordfører, Det Konservative Folkeparti

 

Nu skal I høre om en meget, meget alvorlig sag. Et indtil videre anonymt medlem af Folketinget har gentagne gange ulovligt videregivet fortrolige oplysninger til pressen (helt konkret til Politiken) angående Danmarks vigtige hjemsendelsesaftaler med andre lande.

 

Sagen er faktisk så alvorlig, at vi risikerer, at hjemsendelsesaftalerne (med eksempelvis Somalia) må rives i stykker, hvis den danske politiker fortsætter med at lække de hemmelige dokumenter til pressen.

 

Hvis det sker, risikerer vi derfor, at Danmark ikke kan hjemsende dem, som Danmark ellers gerne vil hjemsende. Det er nemlig typisk sådan, at modtagerlandene betinger sig, at aftalerne forbliver fortrolige, og det gør de jo ikke, når de står i Politiken – så det er altså det, som en eller anden gambler med på Danmarks vegne.

 

Jeg ved personligt ikke, hvem der har lækket de fortrolige oplysninger, så jeg mener, at politiet skal gå ind i sagen. Det skal også være med til at forebygge, at det ikke sker igen. Jeg har derfor meldt sagen til politiet og håber, at det kan ændre noget i en positiv retning.

 

Jeg vil gerne understrege, at jeg tager det her skridt, fordi der er en eller flere politikere, der prøver at sabotere Danmarks muligheder for at hjemsende folk til blandt andet Somalia. Altså folk, der ikke skal være her i Danmark. Vi er oppe imod parlamentarisk sabotage, og derfor reagerer jeg så voldsomt på det.

 

Jeg vil i øvrigt også gerne understrege, at vi ikke har noget at sætte på Politikens ageren i denne sag. De passer deres arbejde og skal selvfølgelig dække sagen med det, de kan.

Vi er derimod ude efter den politiker, der ulovligt forsøger at sabotere Danmarks udleveringsaftaler, hvilket kan betyde, at vi ikke kan sende folk, der ikke skal være her, hjem.