23. årgang | nr. 1 | april 2018

Et travlt, vigtigt og alvorligt forår

Foråret er godt i gang, fuglene er begyndt at synge, og træer og blomster spirer. Foråret er en dejlig tid for danskerne og deres familier – men hvis vi kigger på det politiske Danmark og vores arbejde her på Christiansborg, er foråret i år først og fremmest en alvorlig tid.

Nu vil jeg ikke trække den gode forårsstemning ud af jer alle, for I skal selvfølgelig endelig fortsætte med at nyde foråret med familien og gode venner og bekendte – men hvis vi kigger på forårets vigtigste politiske projekter, bliver jeg bare nødt til at sige, at det er nogle ret alvorlige ting, der står øverst på dagsordenen.

Problemer i ghettoerne
Jeg tænker selvfølgelig primært på regeringens store udspil ’Ét Danmark uden parallelsamfund – Ingen ghettoer i 2030,’ som vi præsenterede i sidste måned. Vi har nogle massive problemer i landets ghettoer, som risikerer bare at eskalere, hvis vi ikke får sat massivt ind lige med det samme. Og det er det, udspillet skal tage hånd om.
Jeg ved godt, at nogen har kritiseret udspillet for at være for hårdt. Nogen har sagt, at vi ikke kan være bekendt at tvinge små børn i dagtilbud i ghettoerne, eller at det er for groft, at vi vil skære i ydelser for arbejdsløse, der flytter ind i ghettoerne, eller at det er forkert at hæve straffene for forbrydelser begået i ghettoerne.
Til det må jeg bare sige, at ja, udspillet er alvorligt – og det er det, fordi problemet er alvorligt. Vi bliver simpelthen bare nødt til at tage nogle ekstraordinært hårde og alvorlige midler i brug. Du kan læse mere om udspillet længere inde i bladet, hvor Mai Mercado og jeg går mere i dybden med vores initiativer.

Andre politiske armlægninger
Ghettoer og parallelsamfund kommer naturligt nok til at fylde en stor del af det dkpolitiske år, men der er også andre vigtige aftaler, der skal indgås. Jeg vil gerne fremhæve to. Vi er netop lige nu i gang med at forhandle om et nyt medieforlig, og vi skal også have samlet et flertal for et nyt forlig på energiområdet.
På medieområdet arbejder Det Konservative Folkeparti blandt andet for et slankere og mere fokuseret DR. Vi vil gerne afskaffe licensen, som vi kender den, så alle undtagen sortseerne slipper billigere. Men samtidig anerkender vi, at DR kan noget – særligt på det danskproducerede område – som vi bliver nødt til at støtte, hvis vi også vil have det i fremtiden. Og det vil vi gerne.
På energiområdet arbejder vi på at få øget midlerne til forskning i den grønne omstilling, vi vil gerne producere langt mere el ved hjælp af havvindmøller langt ude på havet, og så holder vi fokus på at få indfriet de ambitiøse klimamål, som vi konservative efter drøje forhandlinger fik skrevet ind i regeringsgrundlaget, da vi gik i regering for halvandet år siden.


Der sker altså meget i dansk politik, og det er en travl, vigtig og alvorlig periode, vi befinder os i. Vi kan dog godt lide at have travlt, fordi det er sjovt og spændende og udfordrende at arbejde med Danmarks fremtid – og vi kan godt lide de vigtige og alvorlige sager, for det er dem, der har størst betydning for os alle sammen. Vores politik har virkelig stor betydning, og vi gør en forskel.
Jeg vil gerne takke jer alle for den konsekvente og solide opbakning, som jeg, vores ministerhold ogfolketingsgruppe oplever til daglig, og når vi er ude i landet. Det giver gejst, det giver tro på, at vi er på rette vej sammen – og det gør mig i godt humør.

Godt forår!
Søren Pape Poulsen 

Del via: