24. årgang | nr. 2 | juli 2019

Birgitte Bergman

Syv hurtige til det nye folketingsmedlem

Hvem er dit politiske idol?
Poul Schlüter. Han havde en god balance mellem humanisme, velfærd og en ansvarlig økonomisk politik.

Hvordan går det med at finde rundt på Christiansborg?
Det går meget godt. Jeg er tidligere orienteringsløber, så det at orientere sig i et nyt landskab ligger meget naturligt for mig.

Hvad tænkte du, da du blev valgt ind?
Det kom meget bag på mig. Jeg havde ikke helt regnet med det, og de første 10 dage havde jeg det, som om jeg var med i en film. Det er kæmpestort, og jeg er meget taknemmelig for at få chancen. Jeg meldte mig ind i partiet for lidt over et år siden, så denne rejse har lige pludselig taget fart. Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med den konservative gruppe og de andre partier.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Vi er en sejlerfamilie og holder meget af livet til søs. Om der er stormvejr eller klar himmel, så tager vi gerne ud. Jeg nyder også at løbe en del sammen med veninderne og komme ud i naturen. Her henter jeg energi. Aktiv ferie prioriteres højt hjemme hos os – lige fra ski til vandre- og sejlerferier.

Har du et kæledyr?
Vi har to små, søde katte. Min datter har en hest, og jeg ridder også selv, når jeg har tid.

Hvad er den hyppigste fordom, du hører om Det Konservative Folkeparti?
At vi kun er et parti for den bedre stillet gruppe i samfundet. Men det passer ikke. Jeg er selv datter af en smed og en svensk indvandrermor. Og jeg tror på det fællesskab, der sikrer, at samfundets svageste altid kan få hjælp og blive samlet op. Men staten skal bare ikke omklamre os, og folk skal også selv tage et ansvar. Vi skal have friheden til at tage initiativ, skabe nyt og give plads til udvikling uden alt for tung administration og styring, der kvæler initiativet i fødslen.

Hvilket superligahold holder du med?
FC Helsingør. De er dog ikke i Superligaen mere, desværre, men jeg holder altså med Helsingør.

Kort om Birgitte Bergman
Birgitte Bergman har over 25 års erhvervserfaring, hvoraf hovedparten er fra det private erhvervsliv. I det private erhvervsliv har hun primært beskæftiget sig med turismebranchen. Her har hun bl.a. været projektchef i Wonderful Copenhagen og udviklings- og marketingchef samt cruise director for VisitNordsjælland.