24. årgang | nr. 2 | juli 2019

Niels Flemming Hansen

Syv hurtige til det nye folketingsmedlem

Hvem er dit politiske idol?
Der var jo et par stykker, da jeg var helt ung. Poul Schlüter, Uffe Ellemann og Erhard Jakobsen. Erhard Jakobsen havde passion for det, han lavede. Det var egentlig ikke så meget det politiske, men hans passion, der inspirerede mig.

Hvordan går det med at finde rundt på Christiansborg?
Det kan jeg sige fuldstændig utvetydigt: Det går dårligt. Jeg kan simpelthen ikke finde Snapstinget, men jeg ved, hvor Servicecentret ligger. Det er altså bare en stor butik! Men vi har nogle utroligt venlige og hjælpsomme sekretærer.

Hvad tænkte du, da du blev valgt ind?
Det er et godt spørgsmål. Jeg kan faktisk ikke huske det. Men jeg kan huske, da jeg stod på valgaftenen, at TV 2 Syd ringede og sagde, at jeg med stor sandsynlighed var blevet valgt ind, men at jeg ikke turde håbe på det. Jeg løftede ikke armene over hovedet før fredag morgen kl. 9, da jeg stod foran hovedindgangen til Christiansborg. Selv da havde jeg en klump i halsen.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Golf – der er dog ikke så meget tid til det. Jeg prøver at tage ned i mine butikker om lørdagen. Jeg synes, at det er så hyggeligt, og jeg får ikke engang løn for det. Jeg elsker bare at være sammen med folk. Jeg får så meget ud af det.

Har du et kæledyr?
Det arbejder jeg ikke så meget med. Så nej, det har jeg ikke. Vi havde engang en hund, men det gik ikke så godt, fordi vi ikke har et liv, hvor vi kommer ret meget hjem. Men en kødædende plante kunne være en idé!

Hvad er den hyppigste fordom, du hører om Det Konservative Folkeparti?
At vi er gammeldags og kedelige. Dog hører jeg det ikke rigtigt mere. Der er ikke så mange fordomme tilbage efter valgkampen. Der er kommet en ung flok ind i Folketinget. Man mærker tydeligt, at Konservativ Ungdom og kandidaterne har arbejdet hårdt. Og én ting er sikkert: Vi er ikke gammeldags, og vi er da slet ikke kedelige.

Hvilket superligahold holder du med?
Hvis Vejle var i Superligaen, ville jeg holde med dem, men ellers Sønderjyske.

Kort om Niels Flemming Hansen
Niels Flemming Hansen repræsenterer Sydjyllands Storkreds i Folketinget. Niels Flemming har over 20 års erfaring, hvoraf meget er fra det private erhvervsliv. Her har han stiftet virksomheder og b.la. også været markedschef for Politiken.