24. årgang | nr. 2 | juli 2019

Per Larsen

Syv hurtige til det nye folketingsmedlem
Hvem er dit politiske idol?
Vi skal nok tilbage til Lincoln. Han var foregangsmand, når det kom til at afskaffe slaveriet. En ægte hædersmand, som desværre blev dræbt.

Hvordan går det med at finde rundt på Christiansborg?
Ja… Det er faktisk lidt vanskeligt. Men jeg har fået et kort, så det hjælper lidt. I det hele taget er der en stor venlighed på Christiansborg, både blandt vagter og vores egne ansatte, så dem kan man spørge om vej.

Hvad tænkte du, da du blev valgt ind?
Jeg tænkte, at det var rigtig skønt, at det nu lykkedes. Efter fire uger med intense jobsamtaler med vælgerne, så er man lidt træt, og så er det fedt, at indsatsen bærer frugt. Men jeg har jo prøvet at være tæt på før. Så det var først, da jeg så det endelige resultat, at jeg turde konkludere, at den var hjemme.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Så snart muligheden er der, skal jeg ud at løbe. Jeg løber jævnligt lange ture, og det gælder om at holde sig i form. Jeg ved, at vi har gode muligheder for at blive rigtig gamle, så for at få nogle gode leveår skal formen passes.

Har du et kæledyr?
Det har jeg ikke, nej, men jeg har haft hund tidligere.

Hvad er den hyppigste fordom, du hører om Det Konservative Folkeparti?
Det er noget med, at vi nok er en lille smule gammeldags. Og dét er virkelig en fordom, der ikke passer!

Hvilket superligahold holder du med?
Nu er Vendsyssel ikke længere i Superligaen, og det ærgrer mig meget. Men når de ikke er i Superligaen, så er det AaB, vi holder med.

Kort om Per Larsen
Per Larsen repræsenterer Nordjyllands Storkreds i Folketinget. Per har over 30 års erhvervserfaring. Derudover har han siddet i regionsrådet i Region Nordjylland i mere end 13 år. Udover hans erfaring fra sundhedssektoren har Per baggrund i grovvarevirksomheder og foderproduktion.